Jelenleg vesztésre állunk, ez nyilvánvaló – mondta az ukrán parancsnok

Ukrajna vesztésre áll az Oroszországgal vívott konfliktusban, és végleg veszíteni fog, ha nem történik változás – hangoztatta Dmitro Kuharcsuk, az Ukrán Fegyveres Erők 3. önálló rohamdandárja második rohamzászlóaljának parancsnoka szerdai interjújában.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Jelenleg vesztésre állunk. Ez nyilvánvaló. Területeket veszítünk, a legjobb embereket veszítjük el

– idézi az MTI Kuharcsukot, aki az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportálnak adott interjút.

A katonatiszt szerint most jutottak „a legkritikusabb szakaszba”, mert bekövetkezett az „elgyengülés pillanata”. Ebben a helyzetben „az emberek újra azt fogják hinni, hogy a fronton stabilizálódott a helyzet, […] (pedig) nincs egység a társadalomban”.

Kritikus következmények

Úgy vélekedett, hogy az Ukrán Fegyveres Erők „kizárólag a lövészárkokban lévő emberek lelkesedésére” támaszkodva tartják magukat, de már ők is nagyon kimerültek. „Innen csak rosszabb lesz a helyzet, ha nem történik változás” – tette hozzá.

A lopakodó offenzíva, amelyet az ellenség jól csinál, nemcsak kellemetlen, hanem kritikus következményekkel járhat számunkra

– figyelmeztetett.

Szerinte az ukrán társadalom valójában nem vesz részt abban, ami történik. „Nem azt mondom, hogy mindenkinek háborúba kell mennie, bár lehet, hogy előbb-utóbb mindenkinek kell – férfiaknak és nőknek egyaránt” – fogalmazott.

Nincs eredménye a fokozott mozgósításnak

Mint kifejtette, az emberek nem szeretnek kilépni a komfortzónájukból, beleértve a mentális komfortzónát is. Azt is megjegyezte, hogy nem látja a fokozott mozgósítás eredményét.

A lap kérdésére, hogy hol találják meg a mozgósítási forrást, azt válaszolta: „az irodákban”.

Arról is beszélt, hogy az államnak át kellene gondolnia a polgárokhoz való hozzáállását, „teljesen meg kellene változtatnia szemléletét”. Akkor véleménye szerint „nem kell majd mobilizációs erőforrást keresni, az magától meglesz”.

Ha ez nem történik meg, ha nem vonják le a következtetéseket, ha nem dolgoznak a hibákon, akkor ezt a háborút el fogjuk veszíteni

– jelentette ki.

(Index)

Az összeroppanás szélén az Ukrán hátország – Nemsokára nem marad férfi az országban

Már alig tud katonákat mozgósítani Ukrajna