A Hamász elfogadja az ENSZ tűzszüneti határozatát

A Hamász elfogadja az ENSZ Biztonsági Tanácsának tűzszüneti határozatát, és kész tárgyalni a részletekről – mondta ma a Hamász magas rangú tisztviselője, Sami Abu Zuhri a Reutersnek , hozzátéve, hogy Washingtonon múlik, hogy Izrael betartsa azt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Hamász elfogadja az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát a tűzszünetről, az izraeli csapatok kivonásáról és a hadifoglyok cseréjéről az izraeli foglyokra – mondta Zuhri.

Abu Zuhri szerint az Egyesült Államok kormánya valódi próba előtt áll, hogy teljesítse kötelezettségeit, hogy a megszállókat a háború azonnali befejezésére kényszerítse.

Ez azután történt, hogy a Biztonsági Tanács 15 tagjából 14 megszavazta az Egyesült Államok által megtervezett határozatot. Oroszország tartózkodott.

A határozat kimondja, hogy Izrael elfogadta a tűzszüneti javaslatot. Tel Aviv nem tartotta be az ENSZ korábbi tűzszüneti határozatait, (többek között legutóbb márciusban) , és nem teljesítette a Nemzetközi Bíróság (ICJ) határozatát sem, amely szerint a le kell állítania a gázai népirtó akcióit  és be kell fejeznie hadműveleteit Rafahban. 

Öngyilkos lett az izraeli katona, miután parancsot kapott a Gázába való visszatérésre

(Middle East Monitor nyomán Szent Korona Rádió)