Nem csak az étlapot, hanem a nagyi gyászképeit is nézhetjük mostantól QR-kód segítségével

Két bukaresti diák QR-kódokat készít sírkövekre, a halottidézés fogalmát is súrolva ezzel. A Soul Star csapatként ismert fiatal vállalkozók egy külföldi inspirációból merített ötletet adaptálnak Romániában .

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A fiatal vállalkozók olyan táblákat fejlesztettek ki, amelyeket a sírkövekre lehet rögzíteni, és amelyekbe QR-kódot gravíroznak. A QR-kód segítségével pedig elérhetővé válik egy fotó- és videógyűjtemény, amelyet a jogosult hozzátartozók tölthetnek meg tartalmakkal. Egy ilyen QR-kód ára Romániában 125 lej (körülbelül 1800 forint).

Jelenleg irodánk nincs, és alkalmazottunk sincs. Mindent mi intézünk, a QR-kódok generálásától és a táblák gravírozásától kezdve a rendelések kezeléséig és az ügyfélszolgálatig. A kezdeti befektetés visszafogott volt, a lemezek gravírozásához szükséges eszközök beszerzésére és az online platform fejlesztésére összpontosítottunk

 – mondják a fiatal vállalkozók a sajtónak.

A QR-kódok egyedi, személyre szabott elkészítésével kezdik a termelés folyamatát.

„Miután elkészítettük a kódot, alumínium- vagy PVC-lemezekre gravírozzuk. Az ügyfél megkapja a QR-kódot, és annak beolvasásával lehetősége van feltölteni a kívánt fényképeket és videókat. Így az emlékek hozzáférhetők lesznek és tartósan megmaradnak” – mutatnak rá a diákok.

A QR-kódok képek és videók tárolására is alkalmasak. A tervek szerint egy ilyen kód akár 100 médiafájlt is képes lesz eltárolni, ezzel biztosítva az ügyfelek legértékesebb emlékeinek megőrzését.

Emberi maradványok komposztálásával oldanák meg az éghajlatváltozás okozta problémákat Kaliforniában

Elképesztő deviáció: A csökkenő vallásosságra a válasz a modernitás és a technicizmus

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)