Kína robotkutyákat vetett be egy hadgyakorlaton

A kínai állami televízió beszámolt az ország Kambodzsával közös hadgyakorlatáról, amely május 16. óta zajlik a délkelet-ázsiai országban. Olyan felvételeket is sugároztak, amelyeken robotkutyák láthatók. Ezek képesek járni, ugrani, feküdni, és valós idejű felderítő felvételeket is küldeni.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az egyik ilyen robotkutya több mint 50 kilogramm tömegű, a hátán gépkarabélyt visel, és egy olyan épület elleni támadásban vett részt, amelyben több álterrorista rejtőzött. Egy másik robotkutyát pedig szuperszéles látószögű érzékelőrendszerrel szereltek fel. Ez a modell önállóan is képes mozgási útvonalakat kialakítani az akadályok elkerülésére és a célpont gyors megközelítésére.

Elemzők a kínai médiának azt nyilatkozták, hogy a robotkutyák „nagymértékben növelhetik a harc hatékonyságát és csökkenthetik a veszteségeket”.

A jelentés szerint a gyakorlat kulcsfontosságú szakaszaiba több más új eszköztípust, köztük fegyveres felderítési és szállítási feladatokra tervezett drónokat is bevetettek.

Az évente megrendezésre kerülő kambodzsai Golden Dragon gyakorlatot először 2016-ban tartották meg. Az idei csütörtökig tart.

 

(nyomán Szent Korona Rádió)