A deviánsok szerint még mindig nagy a munkahelyi diszkrimináció, a nyílt LMBTQP-propaganda ellenére

A Randstad humánerőforrás-közvetítő cég felmérése szerint az LMBTQP munkavállalók 41%-át éri diszkrimináció vagy előítélet a munkahelyén, míg egyharmaduk (33%) úgy véli, hogy szexualitása vagy nemi identitása negatívan befolyásolta karrierjét, a juttatásait vagy az előmenetelét. A riogatás ellenére persze a valóság az, hogy sok multinál már tudatosan érzékenyítik a dolgozókat, a Tesco-ban még a raktárosoknak is oktatófilmet kell nézni a deviánsokról, melyet a többi videóval ellentétben áttekerni sem lehet.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A baloldali kutatás szerint, a munkahelyi integráció és elfogadás hiánya károsítja az LMBTQP munkavállalók általános karrierlehetőségeit. Szerintünk pedig a normális dolgozók életét károsítja az LMBTQP-propaganda erőteljes jelenléte a munkahelyeken, hiszen rendszerint felesleges és időrabló foglalkozásokkal és oktatófilmekkel keserítik meg a dolgozók életét, miközben a szólásszabadság mértéke is nagyban csökken a buzilobbi miatt.

Egyre romló tendenciák

2019-hez képest az LMBTQP munkavállalók 41 százaléka szerint most kevesebb diszkriminációval kell szembenézniük, és a válaszadók 51 százaléka véli úgy, hogy munkáltatója érdemi lépéseket tett az LMBTQP-lobbi igényeit kielégítő munkahely megteremtése érdekében.

Az Y generáció áll az élen a változtatásra irányuló lépések tekintetében: az 1981 és 1996 között születettek jobban aggódnak a diszkrimináció karrierjükre gyakorolt hatása miatt (45%), mint az 50 és 70 év közöttiek (29%).

Az alkalmazottak 57%-a gondolja úgy, hogy a munkahelyüknek állást kellene foglalnia LMBTQP kérdésekben, ugyanakkor a munkavállalók jó része tisztában van azzal, hogy ez sokszor csupán jelképes lépés a vállalatok részéről, sokszor gazdasági érdekek mentén mozgatva. Ennek következtében úgy gondolják, hogy munkáltatójuk nem törődik velük.

A Randstad igazgatója szerint fontos, hogy a cégek felismerjék, hogy érdemi változásokat kell véghezvinniük a munkahelyeken, mert azok a munkavállalók, akiknek nem kell rejtegetniük önmagukat, sokkal produktívabbak, motiváltabbak és könnyebben kiaknázhatják az önmagukban rejlő potenciált. Csak éppen ezzel a normális munkaerő lesz sokkal kevésbé produktív és motiválatlanabb, hiszen egyfolytában arra kell figyelniük, hogy nehogy megsértsék a szegény buzeránsokat.

Hisztiznek a buzeránsok, mert nem az LMBTQP véleménydiktatúrája alapján cenzúráz az X

Ezt legalább nem írtuk alá! LMBTQP többletjogokról szóló nyilatkozatot adott ki az EU

(Humen Online nyomán Szent Korona Rádió)