Új trükkhöz folyamodtak a telefonos csalók

Lassan már semmilyen telefonhívásban nem lehet megbízni, úgy elszaporodtak a különböző csalási formák. Erre csak ráerősített a mesterséges intelligencia megjelenése, ami kapcsán már nem tudjuk, hogy aki felkeresett minket az ember, vagy gép. Most is egy új átvágásra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat: csalók a nevüket felhasználva próbálnak pénzt kiszedni áldozataiktól! A bűnözők rendőrnek kiadva magukat telefonálnak, és arra kérik az embereket, hogy vegyék ki pénzüket a bankszámlájukról, majd fizessék be egy “biztonságos” számlára. Az NVSZ hangsúlyozza, hogy soha nem kérnek ilyen intézkedéseket, és zöld számuk kizárólag bejelentésre szolgál.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Már a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) nevében is próbálkoznak csalók! – figyelmeztet közösségi oldalán a szolgálat. Ebben azt írják,

újabb módszerrel próbálják megszerezni áldozataik pénzét a csalók, méghozzá úgy, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat zöld számát felhasználva telefonálnak és magukat rendőrnek kiadva – adatlopásra hivatkozva – arra próbálják rávenni az áldozatukat, hogy az összes pénzüket vegyék ki a bankszámlájukról és azt egy bankautomatán keresztül, az általuk „biztonságosnak” megadott számlára fizessék be.

Emellett a befizetés megkönnyítése érdekében Viberen keresztül a Magyar Nemzeti Bank logójával ellátott üzenetet küldenek egy QR kóddal. A telefonáló folyamatosan nyomás alatt tartja, illetve fenyegeti a sértettet arra hivatkozva, hogy amennyiben nem működik együtt, eljárás indul ellene a nyomozás akadályozása miatt.

Nyomatékosan felhívták a figyelmet, hogy sem a Nemzeti Védelmi Szolgálat védelmi tisztjei, sem a rendőrség munkatársai soha nem kérnek senkit arra, hogy a bankszámlájáról minden pénzt vegyen ki vagy egy másik számlára tegye át a pénzét.

Továbbá közölték azt is, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat zöld száma kizárólag bejelentésre szolgál, arról hívást nem indítanak.

Így verik át áldozataikat a telefonos csalók

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)