Nem írják alá a WHO pandémiaszerződését

Tedrosz Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója elismerte vereségét, de szerinte ez nem kudarc és nem adja fel azt a tervét, hogy később aláírják az országok a pandémiaszerződést.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

“Több mint kétéves tárgyalássorozat után nem sikerült megegyezni a WHO pandémiaszerződéséről, így a hétfőn kezdődő találkozón nincs mit aláírni.”

ismerte el Roland Driece, a WHO megállapodással foglalkozó tárgyaló testületének társelnöke. Hozzátette:

“Az országok nem tudtak egy mindenki számára elfogadható tervezetet kidolgozni, pedig a WHO azt remélte, hogy a hétfőn Genfben kezdődő éves egészségügyi miniszteri találkozón sikerül megállapodni a végleges szerződéstervezetről.”

Roland Driece

„Nem ott tartunk, ahol reméltük, amikor elkezdtük ezt a folyamatot”

– mondta Roland Driece, hozzátéve, hogy a világjárványra való reagálás módjáról szóló nemzetközi megállapodás véglegesítése „az emberiség érdekében” kritikus fontosságú.

Driece elmondta, hogy az Egészségügyi Világközgyűlés a jövő héten elemezni fogja a munkája tanulságait, és megtervezni a további lépéseket, és sürgette a résztvevőket, hogy hozzák meg „a megfelelő döntéseket a folyamat továbbviteléhez”, hogy egy nap megszülessen a világjárványról szóló megállapodás, „mert szükségünk van rá”.

Tedrosz Gebrejeszusz, a WHO vezetője a tárgyalások utolsó napjának eredménytelensége után ingerült módon csalódottságának adott hangot, de beszédében ragaszkodott ahhoz, hogy „ez nem kudarc”.

„Mindent meg fogunk próbálni, abban a hitben, hogy bármi lehetséges, és véghezvisszük, mert a világnak még mindig szüksége van egy világjárványügyi szerződésre”

– mondta Tedrosz Gebrejeszusz. Hozzátette:

„Most az számít, hogy mikor tanulunk ebből, és hogyan tudjuk újraindítani a dolgokat, újrakalibrálni a dolgokat, azonosítani a fő kihívásokat, majd továbblépni.”

Az elmúlt hetekben más országok mellett Anglia, Szlovákia és Hollandia is jelezte, nem írják alá a pandémiaszerződést, mert az veszélyezteti a szuverenitásukat.

A pandémiaszerződés keretében adtak volna felhatalmazást a marxista Tedrosz Gebrejeszusznak, a WHO terrorista múltú főigazgatójának arra, hogy elvegye a nemzetállamok egészségügyi szuverenitását és kiszolgáltassa a magyar embereket is a WHO finanszírozóinak, a gátlástalan Big Pharma üzleti érdekeinek. Az ezzel kapcsolatos híreket a hazai kormánypárti és baloldali médiafelületek elhallgatták.

(Szakács Árpád nyomán Szent Korona Rádió)