Nem létező gépkocsikat árult a hadsereg számára egy kárpátaljai

Öt évet kaphat az a kárpátaljai férfi, aki nem létező gépkocsik eladásával tett szert többszázezer hrivnya anyagi haszonra.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az információ szerint a huszti járási Mihálka (Krajnikovo) falu 66 éves lakosa az interneten közzétett hirdetésre válaszolva kezdett bele az „üzletbe”. Zaporizzsjai asszonyok eladó gépkocsikat kerestek a fronton harcoló ukrán katonák számára. Emberünk jelentkezett és közölte, hogy mindössze 6000 euróért módjában áll külföldről beszerezni a hölgyek által keresett gépjárművet. Közölte azt is, hogy az ár 90 százalékát előre kell fizetni, a maradékot pedig majd a gépkocsi átvételekor.

Az üzlet létre jött, a vevő átutalta a megadott bankszámlára a kért összeget. A szélhámos ezt követően jelezte, hogy egy hónapon belül leszállítja az autót. Eltelt az egy hónap, de a autóra hiába vártak, sőt addigra a „kereskedőnek” is nyoma veszett, megszűnt vele a kapcsolat.

Az elkövető fényképe
Az elkövető

Az ügyben nyomozás indult, amely során sikerült a szélhámos nyomára bukkanni. A férfi ellen bűnügyi eljárást indítottak nagy összegű, hadi állapot idején elkövetett csalás megalapozott gyanújával. Az ügyben tovább nyomoznak, mert feltételezik, hogy másokat is átvert a kárpátaljai szélhámos.

Újabb botrányok a kárpátaljai sorozóosztagok körül

Zelenszkij újabb ukrán férfit kergetett a halálba

(nyomán Szent Korona Rádió)