Kifütyülték a transz versenyzőt, aki fiú létére megnyerte a női 200 méteres futószámot

Kifütyülték a transznemű középiskolás futót, miután megnyerte a 200 méteres számot a lányok közt az Oregon állami atlétikabajnokságon. Úgy látszik nem minden amerikai agymosott, talán van remény.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Aayden Gallagher lett az Oregon Girls 6A 200 méteres állami bajnoka május 18-án, az Oregon School Activities Association atlétikabajnokságon az Egyesült Államokban. A New York Post értesülései szerint a transz sportoló a győzelme után üdvrivalgásba tört ki, de a közönségnek nem igazán tetszett a szereplése. Erről már Riley Gaines egykori amerikai versenyúszó, manapság a transz nők női sportokban való részvétele ellen kampányoló aktivista osztott meg videókat az X (korábban Twitter) oldalán.

A videóban az hallható, ahogy a McDaniel High School transz versenyzőjét kifütyülik, miután áthaladt a célvonalon, a Roosevelt High School középiskolába járó lány, Aster Jones előtt. A díjátadónál még nagyobb morajlás hallatszik, a közönség lényegében melegebb éghajlatra küldi a fiút, aki a lányok között győzött. Legalábbis 200 méteren.

400 méteren ez már nem sikerült neki, ott Josie Donelsen, a végzős lány lefutotta a srácot. A történethez tartozik, hogy a 200 méteres versenyben is csupán 20 századmásodperccel volt gyorsabb a női versenytársánál, transz nőként lényegében egy ádámcsutkányival győzött.

Az Oregon School Activities Association szervezet az “elfogadás” jegyében lehetővé teszi a diákok számára, hogy biztonságos környezetben, a nemi identitásuknak megfelelő sportversenyeken és tevékenységeken vehessenek részt. A videóban hallható reakciókból kiindulva a szülők nem feltétlenül örülnek ennek.

Azt mondják nem divat: Minden negyedik fiatal tartja magát LMBTQP-nek az USA-ban

Egyre több LMBTQP-lobbival szembemenő, normalitást védő törvényt fogadnak el az USA-ban

(Vasarnap.hu nyomán Szent Korona Rádió)