Rémisztő arányok – 4x magasabb arányban mutattak ki gyomírtószert az emberi spermiumban, mint a vérben

Francia kutatók először mutatták ki a glifozát gyomirtószert emberi spermában, méghozzá négyszer magasabb koncentrációban, mint a vérben.  A glifozátot és  a Bayer vállalat Roundup nevű termékének hatóanyagát számos negatív egészségügyi hatással hozták összefüggésbe, beleértve a rákot és a reproduktív toxicitást.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az aggasztó felfedezés részleteiről az Ecotoxicology and Environmental Safety című folyóiratban adtak számot.

A kutatók 128 olyan 25 és 57 év közötti terméketlen férfi, ondó- és vérmintáját vizsgálták, akik egyébként nem szenvedtek krónikus betegségben vagy fizikai rendellenességben.

A 128 férfi közül, akiktől mintát vettek, 73 férfi vérében és spermájában a glifozát mértéke meghaladta a meghatározhatóság alsó határértékét. Az ondóban a glifozát szintje közel négyszer magasabbnak bizonyult, mint a vérben.

A 73 beteg közül, akiknek a mintáiban kimutatható volt a glifozát szintje, a vegyi anyag vér- és spermakoncentrációja nem különbözött jelentősen a városi és a vidéki lakosok között, és a bio- és nem bio-élelmiszereket fogyasztók között sem volt jelentős különbség.

A dohányzók vér- és ondóplazma-koncentrációja azonban kétszer olyan magas volt, mint a nem dohányzóké, a mezőgazdasági dolgozóké pedig magasabb, mint a más munkakörökben dolgozóké. A legmagasabb spermium glifozát-koncentrációval rendelkező beteg mezőgazdasági dolgozó volt.

A glifozátot használók és a vegyi anyagnak kitett emberek csoportos kereseteket nyújtottak be a gyártó Bayer ellen, amely 2016-ban felvásárolta a Monsantót.

Mérgező baromfihús érkezett Ukrajnából

Ezúttal Oroszországból jön az újabb agyrém: betiltják a szabad baromfitartást

( InfoWars nyomán Szent Korona Rádió)