Rátámadtak a palesztinbarát tüntetőkre a cionisták Budapesten

Az amúgy sem nagy számú közönségből többen is felháborodottan pattantak fel, népirtással vádolva a cionistákat. A tüntetők ugyanakkor nem egyszerre, hanem egymás után fedték fel magukat, így az előadáson kínos hangulatban várta a hallgatóság, hogy melyik hallgató fejezi ki a véleményét Izrael Gázában elkövetett népirtásai kapcsán. Az egyik véleményét kifejtő nőt meg is ütötték, ami látszik, hallatszik a hetek videójából is.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A 2023. október 7-ei, a Hamász által indított támadásban a többször cáfolt és soha nem bizonyított állítólagos nők ellen elkövetett szexuális erőszakról tartottak konferenciát Budapesten, amelyen Jakov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet mellett többek között az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője és más tudományos vendégek is részt vettek – írja a Hetek.hu.

A lap beszámolója szerint a nagykövet mintegy 15 perce beszélt már, amikor az első palesztinpárti tüntetők kiabálni kezdtek,  „Szabad Palesztinát” követeltek, a „folyótól a tengerig”.

A tiltakozást ugyanakkor ügyesen megszervezték, hiszen amikor a rendezők kikísérték az első tiltakozókat, nagyjából 10 percenként újabb és újabb tüntetők álltak fel kiabálva. A véleménynyilvánítás ellenére a konferenciát nem szakították félbe, de a nagykövet elhagyta a helyszínt, majd nem sokkal később a tüntetők blokád alá vonták az épület bejáratát. Az akció során erőszakot is alkalmaztak a cionisták, akik az egyik véleményét kifejtő nőt megütötték.

Shirel Liberman izraeli influenszer, a konferencia egyik előadója az incidenst követően a Heteknek azt mondta: sajnálatosnak tartja, hogy egy olyan eseményt zavartak meg, amely éppen az október 7-én történt, nők és férfiak elleni szexuális erőszakról szól.

Hozzátette, hogy mindannyian nyitottak a párbeszédre, és készek arra is, hogy beszéljenek és válaszoljanak a nehéz kérdésekre is, de szerinte ennél az akciónál „kizárólag a provokáció és a megzavarás volt a cél”.

Senki nem hajlandó fogadni a rosszarcú zsidó telepesvezért, ezért Magyarországra jön nagykövetnek

(Index nyomán Szent Korona Rádió)