Mi történt az iráni elnök helikopterének lezuhanása előtti pillanatokban?

Az elnöki helikopter lezuhanása előtti pillanatokról számolt be a szerencsétlenségben meghalt Ebrahim Raiszi iráni államfő kabinetfőnöke kedden az állami televíziónak adott interjújában.
„Derült volt az idő, teljesen tiszta és világos” – ismertette Golam-Husszein Eszmaili, aki a három helikopterből álló géprajból a legutolsóban utazott Tabríz városába.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Mint mondta, mintegy félórás repülési idő után felhőréteghez értek. A raj közepén repülő elnöki helikopter pilótája utasítást adott arra, hogy emelkedjenek magasabbra. Nem sokkal később annak a gépnek a pilótája, amelyen Eszmaili utazott, észrevette, hogy az elnöki gépnek nyoma veszett.

„Miért fordultunk vissza?” – tette fel a kérdést akkor Eszmaili. A segédpilóta azzal válaszolt neki, hogy eltűnt az elnök helikoptere. A legénység akkor azt feltételezte, hogy kényszerleszállást hajtott végre. A két megmaradt helikopter perceken át körözött a térség felett, de aztán hirtelen megszakadt a rádiókapcsolat. A rossz látási viszonyok miatt nem sokkal később a két helikopternek is le kellett szállnia egy rézbánya mellett.

Raiszi és a helikopter nyolc másik utasa – köztük Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter – vasárnap délután vesztette életét Irán északnyugati részén a szerencsétlenségben.

Raiszi vasárnap Kelet-Azerbajdzsán tartományba utazott, hogy ott Ilham Aliyev azeri elnökkel együtt felavassa a két ország által az Arasz folyón emelt harmadik duzzasztógátat. A katasztrófa feltehetőleg a rossz időjárási viszonyok miatt történt. Izrael nagyon tagadja az érintettségét….

(Index)

Raisi iráni elnök helikopterbalesetet szenvedett – nagy erőkkel keresik őt

Új és igazságos világrendet szorgalmaz Irán és Törökország