Román csendőrök tapostak az elkobzott székely zászlón egy bukaresti meccs előtt

Hétfőn este az FK Csíkszereda és a Dinamo Bukarest osztályozó mérkőzést játszott a Nemzeti Arénában, amelyen a hazai csapat 2-0-ra győzött. A találkozót nagy felháborodás kísérte, mivel nem engedték be a székely zászlót a bukaresti stadionba.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Székelyhon beszámolója szerint a csíkszeredaiak küzdöttek becsülettel az osztályozó mérkőzésen. A mérkőzést több mint 30 ezer szurkoló előtt játszották, és Csíkszeredából is rengetegen érkeztek a román fővárosba. Ők vitték magukkal azt a nagy méretű székely zászlót, amely minden Csíkszereda mérkőzésen ott van a kerítésen.

Nem a csendőrség tiltotta ki a zászlót

A Krónika Online ma reggeli cikkében azt írja, tagadja a román csendőrség, hogy betiltotta volna a székely zászlós molinót a Dinamo és a Csíkszereda közötti, hétfő esti labdarúgó-mérkőzés előtt Bukarestben.

„Hangsúlyozzuk, hogy a sportesemény szervezőjének kizárólagos felelőssége, hogy nem engedélyezte ezt a látványelemet, és a szakosodott biztonsági és védelmi cég hozta meg a döntést”

– idézte a csendőrséget a Krónika Online. Hozzáteszik azonban, hogy a Székelyhon beszámolója szerint a csendőrök kobozták el a zászlót a stadionba igyekvő székely szurkolóktól. Az esetről megjelent fényképen is az látható, hogy a már a földre leterített molinót csendőrök állják körül, illetve egy csendőregyenruhás férfi fényképezi. A visszavágót május 27-én rendezik Csíkszeredán, a Dinamo szurkolói pedig azt ígérik, tízezren utaznak majd el a mérkőzésre.

Tovább tombol a román focikultúrában a felerősödött sovinizmus

Székelyföld autonómiáját követelték Marosvásárhelyen

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)