Fico meggyilkolása a globalista erőknek kedvezett volna

A Fico életére törő kísérlet arra irányult, hogy a szlovákokat “az Egyesült Államok rabszolgáivá” változtassák – jelentette ki egy volt kongresszusi képviselő. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

„Nagyon nehéz” megmondani, hogy milyen erők állnak a Robert Fico elleni támadás hátterében, hiszen a magyar Orbán Viktorral együtt kizárólag ez  „a  két miniszterelnök az, aki ellenzi az Európai Unióban zajló eseményeket, és ezzel szemben azon állam jogait védik, amelyek elvileg függetlenként csatlakoztak az EU-hoz” – mondta Peter Marcek volt szlovák parlamenti képviselő a Sputniknak.

„E két miniszterelnök nagyon veszélyes az Európai Unióra nézve. Szlovákiában a legutóbbi választások megmutatták, hogy a lakosság 60-70 százaléka támogatja az Oroszországgal való jó kapcsolatokat” – húzta alá Marcek, a Szláv Egység párt elnöke.

„Nehéz megmondani, ki áll mindezek mögött, de tudjuk, hogy az ellenzék nagyon agresszív” – jegyezte meg a politikus, aláhúzva, hogy ma Szlovákiában olyan ellenzéki erők működnek, amelyek úgy tűnik, kizárólag az Egyesült Államok érdekeinek védelmében ügyködnek, és nem a szlovák állampolgárokéiban.

Azonkívül ott vannak „a Soros György által irányított civil szervezetek. Csak találgatni tudjuk, melyik állhat a háttérben: MI6, CIA vagy valaki Ukrajnából. Sokan érdekeltek Ficot kivenni a képből és meggyilkolva látni. Véleményem szerint az angolszászok felelősek 100 %-ban mindenért.

Azok, akik mindezek mögött állnak, azt akarják, hogy Szlovákia és a szlovák nép féljen, a szlovák kormány és a politikusok féljenek. Ez nagyon veszélyes Szlovákiára nézve, mert nem hagyjuk csak úgy Ficot és ez vérontáshoz vezethet Szlovákiában” – mondta Marcek, figyelmeztetve, hogy a szlovákokat „az Egyesült Államok rabszolgáivá” tenni akaró erőfeszítések erőszakkal „polgárháborút” indíthatnak el.

Eközben egy érdekes felvétel látható, ahogy egy nagy darab férfi és egy nő odamegy a kordonhoz és láthatóan összenéznek az elkövetővel, rezzenéstelenül fogják a kordont végig, a nő pedig látszik, hogy eleve mintha félne…

Nincs túl az életveszélyen

Robert Fico szlovák kormányfő állapotáról Robert Kaliňák védelmi miniszter osztott meg friss információkat. Tájékoztatása szerint a közel kétórás műtétre a sebek gyorsabb gyógyulása miatt volt szükség. Néhány napba telik azonban, míg egyértelművé válik, miként alakul tovább a kormányfő egészségügyi állapota – írja az Új Szó. A miniszter szerint egyébként lőtt sebeknél az első négy nap a kritikus, de ő már látja fejlődést. Bár Fico állapota még továbbra is nagyon súlyos.

Miriam Lapuníková, a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház igazgatója elmondta, a miniszterelnökön CT-vizsgálatot végeztek, ennek eredményei alapján eltávolították a lőtt sebből visszamaradt, elhalt szöveteket. „A páciens állapota valóban súlyos, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon kezelik”.

Minden reggel egyébként egy szakértői csapat dönti el, mi legyen a következő lépés Fico kezelését illetően, így egyelőre azt sem lehet tudni, hogy szükség lesz-e újabb műtétre.

(Geopolitika – Szent Korona Rádió)

Merénylet Robert Fico ellen – Túl van az életveszélyen