Autókitiltási botrány – az autóklub válaszol

A szélsőliberális fővárosi tisztviselő elszólta magát egy podcastban, hogy minden 10 évnél idősebb autót kitiltanának a fővárosból. A Magyar Autóklub (MAK) élesen bírálta Karácsony emberének, Ámon Adának a kijelentését, aki Budapest klíma- és környezeti főosztályvezetője. A MAK szerint az intézkedés diszkriminatív lenne, és súlyosan érintené az autósokat, valamint az agglomerációból munkába járókat, ezért hatásvizsgálatokat és társadalmi vitát sürgetnek. A liberális klímavallás egyre nyíltabban és brutálisabban nyilvánul meg. Jó tudni, mi van a jelenlegi fővárosi döntéshozók fejében.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Magyar Autóklub (MAK) mély megdöbbenéssel értesült Ámon Ada, Budapest önkormányzata klíma- és környezeti főosztálya vezetőjének tervéről, amelyet egy podcast műsorban mondott el, hogy minden tíz évnél idősebb autót ki kell tiltani a fővárosból – adta hírül közleményében a szervezet. A MAK – mint Magyarország legnagyobb és legrégebbi autós civil szervezete – érdekvédelmi egyesület álláspontja, hogy ez nem csupán autós, hanem széles körű társadalmi érdekekkel is ellentétes.

Mint arról tájékoztattak, jelenleg több mint 438 ezer tíz évnél idősebb forgalomban lévő személygépkocsi üzemel Budapesten, ami meghaladja a teljes fővárosi személyautó-állomány hatvan százalékát.

A tulajdonosokat és az üzemeltetőket a tiltás súlyosan diszkriminálná, ellehetetlenítené őket munkájuk vagy szolgáltatásaik ellátásában, családjaik ügyeinek intézésében vagy gyermekeik iskolába járásában.

Az intézkedés ugyancsak korlátozná az agglomerációból Budapestre munkába járók tömegeit – világított rá a MAK.

„Előbbiekre tekintettel nyomatékosan kérjük a döntéshozókat, hogy készüljenek hatásvizsgálatok, a döntéseket előzze meg valódi elemzés és szakmai, társadalmi vita, amelybe vonják be a MAK-ot is!” – szólítottak fel. Hozzátették, szeretnék, hogy adjanak érdemi választ szakmai javaslataikra, és a közlekedésszervezési kérdésekben ne az ötletelés, hanem a szakmai szempontok vezéreljék a döntéshozatalt. „Vegyék figyelembe az autósok érdekeit is!” – olvasható a szervezet közleményében.

Az autósok üldözése nem jófejség, hanem színtiszta liberalizmus

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)