Az autósok üldözése nem jófejség, hanem színtiszta liberalizmus

Sokan talán nem értik mi motiválja Karácsony Gergelyék autósüldözését, mi lehet az oka annak, hogy egyre több vérforraló autósellenes, sávszűkítős intézkedést hoznak. Mint oly sok esetben ennek a hátterében is az élet és logikaellenes liberális ideológia lapul. Ha egy kicsit nyugatabbra tekintünk, ott már láthatjuk mit műveltek a tolerancia bajnokai.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Budapest szívében, a Margit híd és az Erzsébet híd közötti alsó rakpartról ismét kitiltják Karácsonyék az autókat március 15–17. között. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint lezárják és a gyalogosok, kerékpárosok és rollerhasználók számára nyílik meg ez az útszakasz, amely korábban a gépjárműforgalom előtt állt nyitva.

Ebben az intézkedésben sokan nem csupán a városi életminőség javítását látják, hanem egy autósüldöző liberális eszme talaján álló lobbi kibontakozását. A fővárosi vezetés, Karácsony Gergely irányítása alatt, egyre inkább az ,,autómentes” területek felé mozdul el, amit nem a gyalogosok érdeke motivál. Ezt jól mutatja az is, hogy a rakpart eddig is kényelmesen használható volt a gyalogosok számára, hiszen rendelkezik széles járdával, ami az ott elhaladó gyalogosforgalmat teljesen kényelmesen kiszolgálta. Így az autómentessé tétel tényleges indoka inkább az autósok elleni fellépésnek tűnik, mint a gyalogos közlekedés javításának.

Továbbá, sokan úgy érzik, hogy ha a városvezetés valóban a gyalogosok kényelmét és biztonságát helyezné előtérbe, akkor a fővárosi zebrák, járdák állapotán javítanának, és a lerohadt, kommunizmust idéző közlekedési csomópontok, mint az Örs vezér tere felújítására kerülne sor elsősorban. A mostani intézkedések azonban érthetetlenek, ha nem ismerjük a liberalizmus különböző álvallásait, amilyen a klímahiszti. Ennek a szektának a patás ördög a robbanómotor, és minden olyan eszköz, ami szén-dioxidot bocsájt ki (ami gáznak semmi köze a klímaváltozáshoz). A közlekedés társadalmában pedig felszabadítandó kisebbség a biciklis, a gyalogos, akiket az elnyomó autósok terrorja alól fel kell szabadítani. Ez az ideológia vezeti a főpolgármestert és körét, ezért lép fel a hagyományos autóhasználat ellen, ezért érzik úgy a gépjárművezetők, hogy másodrangú állampolgárok azokon az utakon, amik az ő közlekedésükre épültek, az ő adóikból. Sokak szerint ez az ideológiai hozzáállás nem veszi figyelembe Budapest komplex városi szerkezetét és a lakosság valós igényeit, sem a logika alapvető szabályait sem.

Autómentes övezet Berlinben (egy autóút helyén)

Ezek a lappangó tervek már megjelennek Karácsonyék közösségi tervezéses koncepcióiban, ahol kiváló gyakorlatokként, példákként mutogatnak olyan Nyugat-európai városok példáit, ahol az utakról teljesen kiszorították az autósokat. De példaként említhetnénk a Lánchíd esetét, ami szintén azért épült, hogy a forgalom áthaladhasson rajta, most pedig lezárták az autóforgalom elől. Vagy a belvárosban lévő rengeteg egyirányúsítás, útkereszteződések szétvágása, ahol forgalomcsillapítás címszóval közlekedési káoszt okoztak, jó sok dugóval.

A kérdés tehát továbbra is nyitott: hogyan teremthető meg az egyensúly a környezettudatosság, a városi életminőség és a lakosság sokszínű közlekedési igényei között? Egy biztos, nem a liberalizmus talaján, hiszen az a rend helyett a káoszt szabadította a fővárosra. A jelenlegi irányvonal egyértelműen az autós társadalom elleni küzdelmet tükrözi, és nem a mindenki számára elérhető, élhető városi környezet megteremtését célozza.

(Szent Korona Rádió)

A Negyedik Politikai Eszme, mint harc a liberalizmus és modernitás ellen (interjúrészlet Daria Duginával)

 

Elfogadták a gázkazánok 2040-ig történő kötelező leszerelését

Úton a rabszolgaság felé: a konyhakertek betiltását követeli a Világgazdasági Fórum

Mi köze a szén-dioxidnak a felmelegedéshez? Segítünk: semmi