Erről is te tehetsz: A leszbikus és biszexuális nők hamarabb halnak meg

Egy új tanulmány megállapította, hogy a leszbikus és biszexuális nők jóval hamarabb halnak meg, mint heteroszexuális társaik, az ok pedig a diszkriminációban keresendő. A tanulmány tisztán tudományos alapú, bizonyára mentes minden propagandától és az LMBTQP agymosástól. Mondjuk szerintünk inkább abban kellene keresni az okot, hogy a pszichés betegségüket nem kezelik, hanem hagyják tombolni.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A kutatókat régóta foglalkoztatja az egészség és a szexuális irányultság összefüggése, és számos tanulmány született arról, hogy az LMBTQP emberek magasabb rizikófaktorral rendelkeznek, akár a mentális egészségről van szó, akár különféle betegségekről. Ennek fő oka, hogy a homoszexualitás már magában is egy mentális betegség amit nem kezelnek, ez kihat a fizikai test egészségére is. Ezt pedig még megfejelik egy nagy adag nemi betegséggel, aminek a fő oka a szexuális szabadosság.

A tanulmányt a JAMA orvosi szakfolyóiratban publikálták, és az 1989-ben indult Nurses’ Health Study II (Ápolónők Egészségügyi Felmérése) program adatait elemzik benne. Ebben a programban a nőket érintő krónikus betegségek rizikófaktorait vizsgálták és az alanyok állapotát hosszú időn át figyelemmel követték. A felmérésben mintegy százezer ápolónő vett részt. Az adatokból az derül ki, hogy a magukat leszbikusként vagy biszexuálisként meghatározó nők körében rendkívül magas volt a korai halálozás.

Az elemzés szerint a heteroszexuálisként azonosuló résztvevőkhöz képest azok, akik leszbikusnak vagy biszexuálisnak vallották magukat, 26%-kal hamarabb haltak meg: a leszbikus nők 20%-kal hamarabb, a biszexuális nők pedig 37%-kal hamarabb.

Először sikerült számszerűsíteni a nagyságrendeket

Az LMBTQP közösségek korai halálozási arányáról szóló információk gyűjtése korábban nehéznek bizonyult, mivel a szexuális irányultságra vonatkozó kérdéseket 2014 előtt nem építették be rendszeresen az amerikai tanulmányokba. A Nurses Health Study II azonban kilógott a sorból. 1995-ben, majdnem 20 évvel azelőtt, hogy ez általánossá vált volna, a vizsgálat résztvevői egy utólagos felmérésben lehetőséget kaptak arra, hogy heteroszexuálisnak, biszexuálisnak vagy leszbikusnak, melegnek vagy homoszexuálisnak vallják magukat. McKetta és kutatótársai ezeket az adatokat használták fel, a Nemzeti Halálozási Index által vezetett nyilvántartásokkal együtt.

„Már nagyon régóta tudjuk, hogy az LMB emberek, különösen az LMB nők egészségi állapota között rendszerszintű és jól reprodukálható egyenlőtlenségek vannak, számos eredmény tekintetében”

– mondta McKetta.

„Láttunk egyenlőtlenségeket a dohányzás és az alkoholfogyasztás, a mentális egészség, a krónikus betegségek terén. Alapvetően szinte minden eredmény, amelyet több felmérésen keresztül vizsgáltunk, azt mutatja, hogy a leszbikus, meleg és biszexuális nők nagyobb kockázatnak vannak kitéve. És azt is tudjuk, hogy ez a diszkriminációnak köszönhető, amely a strukturális diszkriminációtól az egyéni diszkriminációig terjed.”

Persze. Ha egy lelki beteg aberrálttal valami történik, arról bizonyára csak mi tehetünk. Ők sosem hibásak, velük sosincs semmi baj, csak a szemét náci többséggel, akik miatt korábban halnak meg. Azért reméljük a kedves olvasóink eme megrázó hírek ellenére is nyugodtan fognak aludni…

Magyar óvodákban és bölcsődékben erőltetik a gyermekekre az LMBTQP-propagandát

Újabb LMBTQP hiszti: nem is övé a gyerek, mégis szerepelni akar az anyakönyvi kivonaton a leszbikus nő

(HumenOnline nyomán Szent Korona Rádió)