Egy francia maffia fejét szabadították ki bűnöző társai – 3 rendőrt megöltek

A veszélyes támadás egy autópálya díjfizető kapujánál történt, Incarville közelében, Franciaországban.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az eddigi hírek szerint egy veszélyes rabot szállító furgont ért a támadás, melyet több fegyveres követett el, és magukkal vittek egy ‘Mohamed A.’ néven jelzett, 30 éves elítéltet. Az illető beceneve „La Mouche” (a Légy), aki többszörös és veszélyes visszaesőként szerepel a nyilvántartásban kábítószer-kereskedelemért és gyilkossági kísérletért. Egy szervezett bűnbanda fejeként ismerik.

A X-en időközben megjelentették egy totálképet adó biztonsági kamera felvételét a támadás teljes lefolyásáról.

A rajtaütésben három büntetésvégrehajtási tiszt vesztette életét, akiket puskával lőttek agyon. A merénylők egyike is megsérült, de két gépkocsin sikerült elmenekülniük a helyszínről. A járművek egyikét később teljesen kiégve találták meg.

A rajtaütés után a francia hatóságok azonnal aktiválták az ilyen esetekre érvényes Épervier (Sólyom)-akciót, aminek célja a nemzeti szintű körözés és embervadászat. Gérald Darmanin belügyminiszter az X-en jelentette be, hogy több száz rendőrt és csendőrt mozgósítanak, és minden eszközt bevetnek a bűnözők felkutatására.

A drámai eseményt kommentálva a francia elnök is megszólalt:

A ma reggeli támadás, amely börtöntisztek életébe került, mindannyiunkat felkavar. A Nemzet a családok, a sérültek és kollégáik mellett áll. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy kézre kerüljenek a bűncselekmény elkövetői, hogy a franciák nevében igazságot lehessen tenni.

– írta az államfő.

Ecuadorban a drogmaffia háborút indított az állam ellen

Melegszik a helyzet Franciaországban – Buzeráns a kormány élén

(Euronews.com nyomán Szent Korona Rádió)