A “keresztény konzervatív” Fideszt nem zavarja a kínai kommunista párt nyílt háborúja a kereszténység ellen

Magyarország a keresztényüldözés elleni küzdelem központja – hangsúlyozza a kormány, azonban mégis büszkén ölelkeznek a kommunista, nyíltan keresztényellenes Kínával. A 24.hu összeállította milyen módon is nyomják el a keresztényeket, és minden más vallás képviselőit, a totális diktatúrát kiépítő kínaiak. Érdekes, hogy a liberális oldalt csak akkor érdeklik a keresztények érdekei ha ezzel egyet tudnak rúgni a kormányon, egyébként nem nagyon zavarja őket pl a Nyugat-Európában zajló keresztényüldözés. Mindezek ellenére mégis jól feltárták, hogy milyen problémás és ellentétes a “keresztény konzervatív” magyar kormánynak a vallásellenes Kínával ölelkezni.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

2018-ban porig romboltak egy templomot a kínai Sanhszi tartományban. Amint a New York Times beszámolt róla, hatóságok a föld alatti istentiszteleti termekben dinamitot helyeztek el, és amikor az épület összedőlt, buldózerekkel fejezték be a munkát. A protestáns gyülekezet temploma 17 millió jüanba került, amit a hívek adtak össze. A gyülekezet vezetői közül többeket letartóztattak, egytől hét évig terjedő börtönre ítéltek. Az egyik lelkész feleségét átnevelő táborba küldték, a Bibliákat elkobozták.

2017-ben egy katolikus templomot romboltak le a hsziani egyházmegyében, annak ellenére, hogy a gyülekezet minden szükséges engedéllyel rendelkezett.

A kereszténység, mint nemzetbiztonsági kockázat

2020-ban a hatóságok megrohantak és bezártak egy keresztény iskolát Anhuj tartományban, letartóztatva négy tanárt. A tanárok közül kettő ma is börtönben van. Ebből az iskolából sok család visszaküldte gyermekeit állami iskolákba, és néhányan arról számolnak be, hogy gyermekeiket hátrányosan megkülönböztették és nyilvánosan megalázták tanáraik. A szülőket is zaklatták a helyi hivatalnokok – írja a Christianity Today.

A Daily Wire 2021-es riportja szerint a Kínai Kommunista Párt titkos létesítményekben tart fogva keresztényeket, hitük megtagadására kényszerítve és hónapokig kínozva őket. Mindazáltal az országban a keresztényeket érő durva fizikai atrocitás ritka, inkább a hívek megfélemlítése, ellehetetlenítése jellemző, illetve olyasfajta átnevelő táborokba küldik a keresztényeket is, mint az ujgurokat. Ezekben a táborokban embertelen körülmények uralkodnak, a fogvatartottakat a többi közt arra késztetik, hogy nyilvánítsák ki a párt iránti hűségüket, és hagyjanak fel az imádkozással.

Az Open Doors nemzetközi keresztény szervezet 2024-es jelentése ötven országot sorol fel, ahol a világon a legsúlyosabb keresztényüldözés zajlik. Közülük Kína 2024-re több lépcsőn fellépve a 19-ik helyre került.

Hszi Csin-ping, a Kínai Kommunista párt hazánkban tartózkodó főtitkárának 2012-es hatalomra kerülése óta a keresztények helyzete sokat romlott az ázsiai országban, különösen az elmúlt öt évben.

A kereszténységet Peking nemzetbiztonsági fenyegetésnek tekinti. Az Aleteia francia katolikus lap Claude Meyer sinológust idézi, aki szerint ugyanakkor a kínai keresztények az egyre vadabb tiltás és elnyomás ellenére mind többen vannak.

A helyzet sajátos, hiszen a kínai alkotmány hivatalosan szavatolja a vallásszabadságot, már amennyiben valaki a kereszténység államilag engedélyezett formáját szeretné gyakorolni a Kínai Katolikusok Hazafias Szövetsége nevű egyház keretei közt. Ennek az egyházszervezetnek a püspökeit a párt nevezi ki, és valójában meglehetősen távol áll a kereszténységtől.

A párt azt tanítja, hogy Jézus gyilkos volt

Az Open Doors Hungary friss elemzése rámutat: a kínai kormány által elismert gyülekezeteknek a kommunista pártot és ideológiát kell dicsérniük, és hűséget fogadni a pártnak. Tavaly rendelet lépett érvénybe, mely előírja az állami gyülekezetek számára, hogy táblákat helyezzenek ki ezzel a felirattal:

Szeresd a Kommunista Pártot, szeresd az országot, szeresd a vallást!

Ugyanakkor úgynevezett házi gyülekezetek mindig léteztek, engedély nélkül, nagyrészt megtűrve, ám az új szabályozások ezt egyre szigorúbban korlátozzák. A legtöbb ilyen gyülekezetet megfigyelik, és figyelmeztetés nélkül bezárhatják. 2018-ban egy új vallási törvénycsomag részeként megtiltották, hogy a keresztények hitük gyakorlására használják az internetet, illetve a közösségi médiát. A keresztény csevegőcsoportokat rendszeresen kiiktatják, a kisebbségi csoportok ellen megfigyelőrendszert dolgozott ki az állam. A törvények értelmében 18 év alattiak nem járhatnak gyülekezetbe, hitoktatás csak állami iskolában történhet, meglehetősen sajátos módon.

Tavaly a CBN News nevű keresztény lap számolt be róla, hogy Kínában a gyerekeknek szánt eredeti Bibliákat betiltották, az összes bibliai alkalmazást eltávolították az internetes áruházakból. A lap úgy tudja, több millió kínai gyermeket kényszerítettek olyan űrlap aláírására, melyben nyilvánosan megtagadják a hitüket. A Bibliát pedig átírják a rendszer szájíze szerint, a CBN egy közismert szöveghelyet is említ, a János evangéliuma 8. részében szereplő példázatot, ahol egy házasságtörő nőt akarnak megkövezni a jeruzsálemi vallásos emberek, de Jézus azt mondja nekik: „Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek.” Erre az eredeti történet szerint mindenki eloldalog, Jézus pedig így szól az asszonyhoz: „Menj, én sem ítéllek el téged.”

A kínai állampárti verzióban a történet úgy végződik, hogy amikor a többiek elmennek, Jézus maga végzi ki a házasságtörő asszonyt, és azt mondja: „Én is bűnös vagyok.”

Tibeti zászlókitűzőkre vadásztak Budapesten a kínai aktivisták

Kommunista propagandát sugároz a magyar köztévé a kínaiak kedvéért

( 24.hu nyomán Szent Korona Rádió)