Beteg emberektől lopott a bidám-bidám

Egy budai kórházban mobiltelefonokat lopó cigány férfit, aki éjszakai órákban több kórteremben is zsákmányolt 175.000 forint értékben, a rendőrség másnap hajnalban elfogta és letartóztatta. A gyorsan bíróság elé állított elkövetőt négy rendbeli kifosztásért három év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, de a döntés ellen fellebbezett.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2024. április 23-án az éjszakai órákban besurrant egy budai kórház több kórtermébe, és az ott alvó betegek mobiltelefonjait magához vette, majd a 175.000 forint összértékű zsákmányával távozott.

A férfit a rendőrség már másnap hajnalban elfogta, őrizetbe vette, és a nála megtalált telefonokat lefoglalta, azokat a sértetteknek kiadta, így a bűncselekményekkel okozott kár megtérült.

A biztonsági kamera felvételén a férfi látható, amint a kórház folyosóján az egyik betegszobába bemegy, majd kisvártatva kijön, és ezt követően egy újabb betegszoba előtt is megáll:

A kerületi ügyészség az elkövetéstől számított három napon belül a férfit bíróság elé állította, őt a bíróság 4 rendbeli kifosztás bűntette miatt 3 év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így erre figyelemmel – a bűnismétlés veszélyének megakadályozása érdekében – az elkövető letartóztatásban várja a másodfokú bíróság döntését.

Félholtra vert egy kiskorút a cigányállat, mert az nem akart kurvának állni

(Index nyomán Szent Korona Rádió)