Franciák: Zelenszkij hazudott!

A franciák szerint a zsidó ukrán elnök hazudott azzal kapcsolatban, hogy mekkora veszteségeket szenvedtek el az oroszok.  

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Franciaország becslése szerint 150 ezer orosz katona halt meg Moszkva ukrajnai inváziója során – mondta Stephane Sejourne külügyminiszter egy interjúban.  Ez a szám kisebb annál, mint amelyet korábban Zelenszkij ukrán elnök közölt.

Sejourne a Novaja Gazeta Europe független orosz lapnak nyilatkozva azt mondta: Párizs mintegy 500 000-re becsüli az orosz áldozatok számát. A félmillió ember között azonban ott vannak a sebesültek is.

Európa és partnerei egységesek és eltökéltek maradnak, ameddig csak szükséges. Oroszország katonai kudarca már most nyilvánvaló. Az orosz katonai veszteségeket 500 000-re becsüljük, beleértve a 150 000 halálos áldozatot is” – fogalmazott.

Míg Oroszország nem adott ki információkat az áldozatok számáról, addig az ukrán elnök igen. Volodimir Zelenszkij azonban téves információkat közölhetett a nagyvilággal, legalábbis a francia adatokhoz képest. Párizs becslése ugyanis alacsonyabb, mint a Zelenszkij által közölt számok,

aki már februárban azt mondta, hogy 180 000 ellenséges katona halt meg Ukrajnában.

Azóta pedig több hónap telt el. Ukrán részről Zelenszkij február végén ugyanakkor azt közölte: 31 ezer saját katonája halt meg. Számos nyugati biztonsági forrás szerint az ukrán katonai veszteségeket erősen alábecsülik, hazudnak arról is.

Ukrajna egyesülhet Oroszországgal – állítja egy ukrán politikus

Bebetonozta hatalmát Zelenszkij a háború végéig?

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)