Kecskeméten letiltották a vászonról az LMBTQP-lobbifilmet

Az LMBTQP egyik lobbifilmjét vetítették volna a Magyar Film Napja alkalmából. Az engedélyeket azonban nem kapták meg. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Magyar Film Napja alkalmából számolt be róla a Labrisz Leszbikus Egyesület, hogy A második aranykor, egy szerelem kihívásai című lobbifilmük vetítését a kecskeméti Hírös Agóra kultúrház programszervezője belső szabályzatra hivatkozva utasította el.

…magyar film és magyar film között is van különbség: vannak olyan filmek, amiket „természetszerűleg” levetítenek a mozik, más filmeket belső, megfoghatatlan szabályokra hivatkozva szubjektív döntéssel kizárhatnak vetítőtermek, kulturális intézmények” – panaszkodott a külföldről finanszírozott nemzetbiztonsági kockázatot jelentő lobbiszervezet a Facebook-bejegyzésében.

A magyar leszbikus párról szóló film nyilvanos vetítésére a Cifra-LMBTQ Kecskemét közösséggel közös szervezésben került volna sor, a programszervező azonban az alábbi indoklással utasította el:

„4. Bérbevevő kijelenti és szavatol azért, hogy az 1. pont szerinti rendezvény nem politikai, ideológiai vagy elkülönült szakmai érdekek céljait szolgálja.”
Úgy gondolom, hogy az Önök beszélgetéssel egybekötött vetítése pontosan az a kategória, amit a belső szabályzatunk és a fenti szerződésből idézett pont nem enged meg.”

A Labrisz ezért úgy döntött, a kecskeméti LMBTQP közösséggel karöltve az egyenlő bánásmódról szóló törvény  megsértésére hivatkozva a Háttér Társaság LMBTQP Többletjogsegélyszolgálatának segítségével eljárást indít a Hírös Agórával szemben.

HVIM: Állami iskolában egy Pride-szervező, LMBTQP-lobbista!

(Humen nyomán Szent Korona Rádió)