Halálosan megfenyegette barátnőjét és élőben akart mecsetet robbantani a 15 éves érdi terrorista

A 2019-ben elkövetett új-zélandi terrorcselekmény mintájára szeretett volna egy mecsetben robbantani az a 15 éves érdi terrorista, akit a TEK Kazincbarcikán kapcsolt le, ahol még a barátnőjét is halálosan megfenyegette. Az agresszív támadót a videója buktatta le, amit a TikTokra publikált.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Egy külföldi partnerszolgálata értesítette a TEK-et április 29-én délelőtt arról, hogy Magyarország területén egy mecsetben tervezett támadásról észlelték ismeretlen személy bejegyzését egy videómegosztón. A TikTokra feltöltött hajnali bejegyzést egy újabb követte, amelyben a felhasználó arról adott tájékoztatást, hogy négy órányi autóbuszos utazása után a támadást élőben fogja közvetíteni.

A tragikus végkifejlet megelőzése érdekében a TEK a rendőrséggel együttműködve haladéktalanul megtette a szükséges intézkedéseket a hazai vallási helyek, közösségek és intézmények felé, valamint számos biztonsági protokollt léptettek életbe.

A TEK felderítői a jogszabályban biztosított eszközök és módszerek alkalmazásával pár óra alatt azonosították a felhasználót. A 15 éves érdi fiú közösségi platformjából egyértelműen kiderült, hogy követője annak az ausztrál férfinak, aki 2019 márciusában 51 embert ölt meg Új-Zélandon, mikor két mecsetet megtámadott, és cselekményét élőben közvetítette.

A TEK műveleti egysége, valamint a KR NNI Erőszakos Bűncselekmények Elleni Osztály nyomozói egy esetleges súlyos bűncselekmény megelőzését szem előtt tartva indultak el Kazincbarcikára, ahová – a TEK felderítői által megszerzett információk alapján – a fiú tartott egy menetrend szerinti autóbusszal. Mint kiderült, a barátnőjéhez ment, akit találkozásukkor halálosan megfenyegetett, ezért a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra állították elő zaklatás miatt.

A tizenévest a TEK Kazincbarcikáról Budapestre, a KR NNI Labanc úti épületébe szállította, ahol a nyomozók terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A fiatalkorút a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi őrizetbe vette, kezdeményezte letartóztatását, amit az illetékes bíróság elrendelt, írják a Police.hu-n.

Több fiatalkorút állítottak elő az ausztráliai püspök megkéselése miatt

Izrael korlátozza a jeruzsálemi Al-Aksza mecsetbe való bejutást a ramadán alatt

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)