50 ezer forint értékű euróért fojtott le egy boltost egy migráns Spanyolországban

Lefojtotta, majd kést szegezett a pénztároshoz egy migráns Spanyolországban 50 ezer forint értékű euróért… 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Futótűzként terjedt a spanyol sajtóban az az alig több mint kétperces videó, amelyen látható, hogyan követ el egy migráns rablást egy kis szupermarketben Malaga Ciudad Jardín negyedében, hátulról támd rá az áldozatra, lefojtja, majd bevonszolja a hátsó helyiségbe. Mindezt azért a 130 euróért, ami a pénztárgépben volt. Az eseményre április 24-én került sor. A migránst azóta letartóztatták.

Nem sokkal zárás előtt történt, este kilenckor, hogy Elisabeth, az áldozat a készpénzt ellenőrizte, és a számlákat rendezte. Anélkül, hogy észrevette volna, berontott egy átlátszó maszkos egyén, aki a nyakánál fogva megragadta, amint az azokon a képeken is látható, amelyeket a biztonsági kamera rögzíteni tudott.

Miután bejutott a rabló a hátsó helyiségbe, angolul szólította fel a lányt, hogy beszéljen. A pénztáros megpróbálta elmondani neki, hogy nincs ott pénz, amikor a tolvaj a hasához szegezte a kést. A fiatal nő azt mondja, meg volt róla győződve, hogy meg fogja ölni. Továbbra is fojtogatta, és Elizabeth egy szót sem tudott szólni, bár sikerült néhány jelzést adnia neki arról, hol volt az aznapi bevétel. Néhány perc múlva a tolvaj feladta és elengedte áldozatát. Távozóban volt, amikor észrevett a pult mögött egy kartondobozt, amelyben arra gondolt, hogy lehet egy kis pénz. Nem talált semmit, és végül elhagyta az üzlethelyiséget.

Elisabeth azonnal felhívta párját, aki a szupermarket felé tartott, mint minden délután, hogy a nap végén érte menjen. Maradandó, látszó sérüléseket nem szenvedett, de az emlékeken és a félelmeken felül kell még emelkednie. A fiatal nő csak a következő hétfőn jelentette az esetet, de a rablásról készült felvételek, amelyeket a kamerák rögzítettek, elkezdtek keringeni a közösségi oldalakon, és eljutottak a nyomozók kezébe. Ez is súlyos problémákra utal Nyugaton, hogy nem merik, vagy nem akarják már feljelenteni a migránsokat, hiszen sokszor valószínűleg ugyanúgy nem intézkednek velük szemben, mint idehaza a cigányok esetében.

Megindul egy adag migráns kitelepítése Nagy-Britanniából

(Cadenaser nyomán Szent Korona Rádió)