Modernitás a köztévében: MI-vel alkotott műsorvezetőt mutattak be

Televíziózás forradalmi pontja? Ennyire híján vannak műsorvezetőknek? Vagy csak valakinél bekattant a modernitás meglovaglása? A köztévének éppen a magyar munkavállalók foglalkoztatása lenne a feladata, nem helyettesítésük a mesterséges intelligenciával. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Delta vasárnapi adásában egy bizarr bő egy percnek lehettek szemtanúi a nézők: Fejős Ádám műsorvezető bemutatta új kollégáját, a mesterséges intelligencia segítségével létrehozott Bíró Adát, aki a következő adástól kezdve a műsor híreit fogja majd felolvasni.

Fejős csak annyira részletezi a dolgot, hogy Ada egy „egy MI segítségével életre hívott nyelvi és videós modell”, de hogy pontosan milyen modellekről van szó, milyen cég segített létrehozni, esetleg a Duna TV saját fejlesztése.

Ada aztán hozzáteszi, hogy a legmodernebb nyelvi modellt használták, hogy szépen beszéljen magyarul. Ez annyira nem megy gördülékenyen, mert néha észrevehetően van akcentusa, illetve a szája mintha külön életet élne az egész arcától. Gyakran a mondat közepén elvágják a képet, mintha az amúgy is digitális stúdióban Ada mimikája öt-hat szavanként befuccsolna, és muszáj lenne képet váltani.

A hétfő este kiadott MTI-közleményből kiderül, hogy Ada mondanivalóját „teljes egészében a Delta szerkesztői határozzák meg”, szóval nagy meglepetésekre nem kell számítani abban, amit mondani fog.

Részlet az adásból:

Valamint, mi nem baloldali demagógiából kérdezzük, hanem a józan ész által. Most komolyan erre kellett Magyarországnak pénzt költenie? Nincsenek fontosabb dolgok?

Mennyire tud beleszólni az EP választásba a mesterséges intelligencia?

Pedofil képeket gyárt a mesterséges intelligencia

(Telex és MTVA nyomán Szent Korona Rádió)