A drogos Herczeg Zoltánnak derogál a saját perét kifizetni

Vádat emelt Herczeg Zoltán divattervező ellen a Fővárosi Főügyészség kábítószer birtoklása miatt. A vádirat szerint nem csak évekig fog a hűvösön ülni drogfogyasztásért, hanem a több milliós perköltséget is ki kell fizetnie. A baloldali radikális aktivista botrányos megnyilvánulásával vált a magyar közélet szereplőjévé.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Mintegy két héttel ezelőtt vádat emelt Herczeg Zoltán divattervező ellen a Fővárosi Főügyészség. Az ügy kezdete után két évvel kábítószer birtoklása miatt indítványoz börtönbüntetést a divattervező ellen a vádhatóság.

Most Herczeg Zoltán egy Facebook-bejegyzésben közölte, hogy kézhez kapta a vádiratot.

Egy Facebook bejegyzésben teljes mértékig elismeri, hogy drog fogyasztó és birtokló is, és kifejti hogy nem azzal van a baja, hogy hűvösön fog csücsülni évekig, hanem hogy mégis miért kéne neki ilyen sok pénzt fizetni a perért, ezért arra kéri a követőit, hogy vásároljanak tőle egy rakás ruhát, illetve a könyvét, magyarul FIZESSENEK A CSŐCSELÉK.

Rab Ferenc, az ügyészség szóvivője közölte, hogy a divattervezővel kábítószer birtoklásának bűntette miatt, míg az ügy elsőrendű vádlottjával, egy 61 éves férfival szemben kábítószer-kereskedelem miatt végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz az ügyészség.

Az ügyről részletesen

A vádirat lényege szerint egy 61 éves budapesti férfi 2022 tavaszától kezdve több alkalommal marihuánát adott el barátjának, az ügy másik vádlottjának. 2022. október 21-én az eladó 91 gramm marihuánát értékesített társának 350 ezer forintért. Az összesen átadott kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. A 61 éves férfi csekély mennyiségben maga is fogyasztott marihuánát és kokaint.

2022. október 21-én letartóztatták Herczeg Zoltán divattervezőt, miután kábítószergyanús anyagot találtak a lakásán. A divattervező a kihallgatásakor a drogfogyasztást ugyan elismerte, azonban tagadta, hogy terjesztette is volna a szert.

Decemberben szabadlábra helyezéséért, valamint enyhébb kényszerintézkedésért nyújtott be fellebbezést, amelyet a bíróság elutasított, így a karácsonyt is a rácsok mögött töltötte. Ügyét 2023 februárjában újratárgyalták. A nyomozó hatóság kezdeményezésére a Fővárosi Főügyészség indítványozta Herczeg Zoltán letartóztatásának meghosszabbítását április 23-ig, majd házi őrizetbe került.

180 rendőr, 10 drogdílert fogott el, többségük cigány

Családi drogvállalkozás bukott le

(Index nyomán Szent Korona Rádió)