Vége az USA egyeduralmának – a BRICS-országok egységes pénzügyi platformot hoznak létre

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kijelentette, hogy országaik pénzügyi rendszereit egyesítő platform létrehozását tervezik.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

“Gyakorlatilag több lehetőséget is mérlegelnek. Ilyen például a stabilcoinban történő elszámolás vagy a tagállamok pénzügyi rendszereit egyesítő platform (az úgynevezett BRICS Bridge többoldalú fizetési platform) létrehozása. A nemzeti pénzügyi üzenetküldő rendszerek lehetséges egységesítése is szóba kerül” – mondta Rjabkov a TV BRICS-nek adott interjúban.

Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter korábban azt mondta, hogy a minisztérium az Orosz Központi Bankkal és a BRICS-partnerekkel együtt számos kezdeményezést fog kidolgozni a nemzetközi valuta- és pénzügyi rendszer javítására, és megvizsgálja a BRICS Bridge többoldalú digitális fizetési platform létrehozásával kapcsolatos kérdéseket.

A BRICS-országok már létrehoztak egy speciális csatornát a központi bankjaik közötti információcserére – tette hozzá Rjabkov.

“A pénzügyminiszterek és a jegybankelnökök már felvették a kapcsolatot. A személyes találkozóra februárban került sor Sao Paulóban”

– mondta.

“Számos banki folyamat digitalizálásával az adatok tárolásának és továbbításának biztonsága kerül előtérbe. Már létrehoztunk egy külön csatornát a központi bankok közötti információcserére, és jóváhagytuk az információbiztonság terén való együttműködésre vonatkozó szabályozást”.”

Lejtőn a magyar gazdaság – mutatjuk a részleteket

Putyin jobbkeze szerint Zelenszkij retteghet, a Nyugat aláírta a halálos ítéletét

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)