Sorra rúgja ki a Google az embereket mert felszólaltak az izraeli népirtás ellen

Hogy is működik az a csodálatos nyugati szólásszabadság? Valahogy így: addig szabadon mondhatsz bármit, ameddig a fősodorhoz tartozó ökörségeket szajkózod, amint mást mondasz, azonnal megbélyegeznek, vagy egyszerűen kirúgnak a munkahelyedről. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Google több mint két tucat alkalmazottját bocsátotta el, akik ezen a héten tiltakoztak a vállalatnak az izraeli kormánnyal kötött felhőszolgáltatási szerződése ellen.

A dolgozókat azt követően bocsátották el, hogy egy vizsgálat megállapította, hogy a Google New York-i és a kaliforniai Sunnyvale-i irodáiban tiltakozást rendeztek. Sunnyvale-ben a tüntetést szervező No Tech For Apartheid nevű csoport X-en közzétett bejegyzése szerint Thomas Kurian, a Google Cloud vezérigazgatójának irodájába hatoltak be.

A tüntetők “No More Genocide For Profit” és “We Stand with Palestinian, Arab and Muslim Googlers” feliratú transzparenseket tartottak a kezükben.

A Google szóvivője csütörtökön azt mondta a CNN-nek, hogy a tiltakozások “egy olyan szervezet és emberek csoportjának régóta tartó kampányának részei voltak, akik jórészt nem dolgoznak” a vállalatnál.

“Más alkalmazottak munkájának fizikai akadályozása és a létesítményeinkhez való hozzáférésük megakadályozása egyértelműen sérti az irányelveinket, és teljesen elfogadhatatlan viselkedés. Miután többszöri felszólításra sem voltak hajlandóak elhagyni a helyiségeket, a rendfenntartó erők bevonásával eltávolítottuk őket az irodák biztonsága érdekében” – tette hozzá a szóvivő.

“Eddig 28 munkavállaló munkaviszonyának megszüntetését eredményező egyéni vizsgálatokat zártunk le, és folytatjuk a vizsgálatokat, és szükség esetén további intézkedéseket fogunk hozni”.

A No Tech For Apartheid szerint a Google és az Amazon 1,2 milliárd dolláros szerződést kötött a felhőalapú számítástechnikai szolgáltatások nyújtására az izraeli kormány és hadsereg számára, amely a Nimbus projekt néven ismert.

Izrael légicsapást mért egy gázai menekülttáborra, sokan meghaltak, köztük gyerekek

Magasabbra kellett emelni Izrael miatt hazánkban a terrorkészültséget

(CNN nyomán Szent Korona Rádió)