Nem mernek támadni: szankciózik az USA Iránnal szemben

USA szankciókat vezet be Irán ellen, ami Oroszországgal szemben is nagyon bejött. Ez volna a nyugati válaszcsapás.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az Izrael elleni hétvégi iráni támadás miatt az Egyesült Államok új szankciókat vezet be az országgal szemben. A Fehér Ház egyeztet a G7-országokkal és más partnerekkel egy „átfogó válasz” érdekében, a részleteket az elkövetkező napokban ismertetik.

Az Egyesült Államok új szankciókat vezet be Irán ellen, amelyek az ország rakéta- és drónprogramját célozzák az Izrael elleni hétvégi támadás után, amely azzal fenyegetett, hogy a Közel-Keletet szélesebb körű konfliktusba taszítja.

Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója kedden azt mondta, hogy a szankciókat „az elkövetkező napokban” ismertetik, és hozzátette, hogy az Egyesült Államok egyeztet a G7-országokkal és más partnerekkel egy „átfogó válasz” érdekében – írja a Bloomberg.

„Habozás nélkül folytatni fogjuk a fellépést a szövetségesekkel és partnereinkkel a világ minden táján, valamint a Kongresszussal együttműködve annak érdekében, hogy az iráni kormányt felelősségre vonjuk rosszindulatú és destabilizáló cselekedeteiért” – mondta Sullivan közleményében.

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK SZANKCIÓKAT JELENT BE AZ ISZLÁM FORRADALMI GÁRDÁT ÉS AZ IRÁNI VÉDELMI MINISZTÉRIUMOT TÁMOGATÓ SZERVEZETEK ELLEN, ÉS ELVÁRJA, HOGY SZÖVETSÉGESEI IS KÖVESSÉK.

Izraelre várva: Látványos rakétaeső és drónsereg után Irán lezártnak tekinti az ügyet

Irán teljes taktikai győzelmet aratott Izrael elszigetelődésével?

(Index nyomán Szent Korona Rádió)