Ha Izrael visszatámad elkerülhetetlen a regionális háború

Elkerülhetetlen a regionális háború a Közel-Keleten, ha Izrael folytatja az Irán elleni támadásokat – véli egy volt iráni küldött aki a Sputniknak nyilatkozott. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Irán szombat este több tucat drónt és rakétát indított Izrael felé, miután megtorlással fenyegetőzött a szíriai iráni konzulátus elleni halálos légicsapásért, amelyben a Forradalmi Gárda elit alakulatának hét tagja vesztette életét a múlt héten.

“A mostani iráni megtorlásnak a végét kellene jelentenie” – mondta a Sputniknak Seyed Hossein Mousavian volt iráni németországi nagykövet. “Ha Izrael megismétli az Irán elleni támadást és/vagy az USA csatlakozik Izraelhez; elkerülhetetlen lenne egy regionális háború”.

Izrael közölte, hogy Irán szombati megtorló támadásai nem maradnak válasz nélkül.

Az Egyesült Államok és Irán közvetett módon, kölcsönös arab országokon keresztül lépett kapcsolatba egymással, a médiajelentések szerint egy regionális háború megelőzése érdekében.

Az Egyesült Államok állítólag azt követeli, hogy Izraelnek konzultálnia kell amerikai tisztviselőkkel, mielőtt döntést hozna az iráni megtorló csapásokra adott esetleges válaszlépésekről.

Irán támadást indított Izrael ellen! – “Lyukas” volt a vaskupola? (Frissítve)

Szijjártó szerint az önvédelem joga csak Izraelt illeti meg

(Sputnik nyomán Szent Korona Rádió)