Szakított a “párjával” ezért meggyilkolta konzervatív ápoltját a transznemű

Ausztriában 20 év börtönbüntetésre ítéltek egy transznemű férfi ápolót idős betege brutális meggyilkolásáért. A támadó, egy 24 éves szlovákiai transz tavaly többször megszúrta idős betegét, miután vita tört ki a nemi identitása miatt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A gyilkosság október 5-én este történt az áldozat geretsbergi otthonában, ahol az ápoló ügyeletet látott el. Ausztria szigorú adatvédelmi törvényei miatt sem az áldozat, sem a támadó személyazonossága nem ismert, de a Reduxx megtudta, hogy az ápoló “Paul” férfinév alatt dolgozott, és aktívan részt vett bécsi LMBTQP-csoportokban. Bár jogilag férfi, a tanúk és a védelem a bíróságon “Paul”-ként hivatkozott “nő”-ként kezelték.

Bár a bűncselekmény indítéka kezdetben tisztázatlan volt, később kiderült, hogy az ápoló azután támadta meg a 82 éves szinte magatehetetlen nyugdíjast, hogy szóba került az ápoló nemi identitása. A konyhába ment, és több kést vett elő, majd tizenegyszer szúrta meg a férfit a felsőtestén, a hasán, az arcán és a fején. A támadást követően “Paul” felhívta az áldozat mostohalányát, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

A mentők életben találták a férfit, és megpróbálták stabilizálni az állapotát, de az áldozat a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Az ápolót azonnal letartóztatták, de a Neuromed Kepler Egyetemi Kórház pszichiátriai osztályára szállították, miután szélsőséges agresszivitást és “masszív pszichológiai rendellenességeket” mutatott.

A személyzet kezdetben azt hitte, hogy viselkedése miatt kábítószer hatása alatt állt, de a vérvizsgálat csak alkoholt talált a szervezetében. Bár azt állította, hogy a gyilkosság során ténylegesen “elvesztette az eszméletét”, végül megállapították, hogy “Paul” nem szenvedett súlyos mentális betegségben, ami befolyásolta volna a tetteiért való jogi felelősségre vonhatóságát.

Miután a rendőrség kihallgatta, az ápoló azonnal beismerte a gyilkosságot, és azt állította, hogy a támadás oka az volt , hogy az áldozat “ugratta” őt nemi identitása miatt, és transzfób megjegyzéseket tett rá. A későbbi vizsgálat során az is kiderült, hogy “Paul” aznap korábban szakított a barátjával, amit az impulzív viselkedés “kiváltó okaként” írtak le.

A Puls24 szerint Adelheid Kastner pszichiátriai szakértő azt vallotta, hogy “Paul” esetében rendkívül magas a visszaesés kockázata, és az igazságügyi pszichiátriai központba való felvételét javasolták. Az esküdtszék rövid, egyhangú ítéletet hozó tárgyalása után “Pault” március 26-án 20 év börtönbüntetésre ítélték.

Bár jelenleg egy férfibörtönben tartják fogva, “Paul” kérheti a női börtönbe való esetleges áthelyezését, ha sikerül megváltoztatnia jogi dokumentumait és pszichológusi ajánlást kap.

Ausztria jelenleg “eseti alapon” értékeli a transznemű rabokat, bár a kormány elismerte, hogy nemek szerint elkülönített létesítményeknek kell létezniük.

Kifejezetten keresztény gyerekeket akart megerőszakolni a transznemű

Hogy mik vannak? Ez a transzféreg is pedofil…

(Reduxx nyomán Szent Korona Rádió)