TISZA lesz Magyar Péterék új pártjának a neve

A Nemzeti Választási bizottság jóváhagyta Magyar Péter politikai közösségének indulását a választásokon. Az NVB csütörtöki ülésén nyilvántartásba is vette a Tisztelet és Szabadság Pártját (TISZA).

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Magyar Péter tegnap bejelentette, hogy beadták nyilvántartásba vételi kérelmüket a Nemzeti Választási Bizottsághoz. A Talpra Magyarok Közösségének alapítója a Tisztelet és Szabadság Párttal (TISZA) indulna az európai parlamenti valamint az önkormányzati választáson.

A nyilvántartásba vételi kérelemről csütörtök délutáni ülésén döntött a Nemzeti Választási Bizottság: nyilvántartásba vették a Tisztelet és Szabadság Pártját.

Ez azt jelenti, hogy Magyar Péterék április 20-án elkezdhetik gyűjteni a választási induláshoz szükséges ajánlásokat. Az európai parlamenti listaállításhoz legalább húszezer aláírásra lesz szükségük május 3-ig.

Magyar Péter korábban pályázatot hirdetett, hogy a júniusi európai parlamenti választásokra megfelelő jelölteket találjon. Később elárulta, hogy a szombati tüntetésen felszólalt Tarr Zoltán református lelkészt elbocsátották attól az állami cégtől, ahol dolgozott, ezután felkérte európai parlamenti képviselőjelöltnek.

Először mérték Magyar Péteréket – nem hiszed el

(Index nyomán Szent Korona Rádió)