A Jászságban elszálltak a bűnözési adatok

Emelkedett a bűncselekmények száma hazánkban. Volt olyan vármegye, ahol majdnem megduplázódott a törvénytelenségek száma. Bár a bűncselekmények, büntetőügyek száma nem mindig a valóságot mutatja, a jelentős emelkedés akkor is riasztó adat az ország azon területei kapcsán, ahol magas a cigányság lélekszáma.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Országosan hat százalékkal több bűncselekményt követtek el tavaly, mint tavalyelőtt, Budapest azonban nem követi a trendet, itt a ráta az országos átlag alatt maradt, hiszen tavaly a fővárosban az összes elkövetett bűncselekmény száma két százalékkal emelkedett.

Az összes bűnelkövetést tekintve Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében volt a legmagasabb a növekedés, egy év alatt, 2022 és 2023 között negyven százalékkal emelkedett a bűncselekmények száma, ami azt jelenti, hogy 5525 eset helyett tavaly összesen 7748 esetet regisztráltak. Szintén magas, 28 százalékos emelkedést regisztráltak Hajdú-Bihar vármegyében, ahol az esetszámok 5608-ról 7159-re ugrottak. A dobogó harmadik helyén Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye végzett, ahol kiugróan sok bűneset történt alapvetően is. 12 852-ről 15 108-ra emelkedett a bűncselekmények száma, ez 17 százalékos emelkedést jelent.

A sornak ezzel pedig még nincs vége.  Tíz százalék felett nőtt a bűnelkövetések száma Pest, Komárom-Esztergom, Vas, Tolna és Csongrád-Csanád vármegyékben is. Az érme másik oldalán viszont Nógrád megyében jócskán, 14 százalékkal csökkent az elkövetések száma, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is kilenc, míg Győr-Moson-Sopronban hat százalékkal estek vissza ezek a számok.

Ismét kiderült, hogy a cigányság aránya hozzájárul a bűnözés mértékéhez

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)