Összenőtt ami összetartozik Zuglóban

A hazai politikai paletta két szélsőliberális csoportja fogott össze. A Momentum és a pedofilmentegető, antifa Szikra mozgalom összeborultak, így elmarad a kerületben az ellenzéki előválasztás. A Momentum Mozgalom és a Szikra mint megtudtuk egyesítik erőiket Zuglóban, közös jelöltet állítva az önkormányzati választásokon. Ennek következményeképpen nem kerül megrendezésre ellenzéki előválasztás a XIV. kerületben.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Sokáig kérdéses volt, hogy lesz-e előválasztás a XIV. kerületben, mivel a jelenlegi polgármester, az MSZP-s Horváth Csaba nem támogatta azt. Horváthnak eredetileg két kihívója is volt a Momentum színeiben induló Rózsa András alpolgármester, illetve a Szikra Mozgalom térfeléről Sudár Orsolya személyében.

„Mivel Horváth Csaba, Zugló polgármestere nem vesz részt az előválasztáson, melynek célja a Fidesz elleni ellenzéki jelölt kiválasztása, a két szervezet választási szövetséget kötött” – olvasható a Momentum keddi közleményében.

A Momentum és a Szikra Mozgalom szerint Horváth Csaba az utóbbi években bebizonyította, hogy nem tud „valódi ellenállást mutatni a mini-Dubaj beruházás esetében, sőt a kilakoltatás által fenyegetettek érdekvédelmét sem tudja ellátni”.

„Zuglóban még több szociális bérlakásra, megfizethető lakhatási módokra van szükség, erős lakáspolitikai elköteleződésre” – írja a Momentum.

Mindezért Rózsa András, a Momentum zuglói polgármesterjelöltje és Sudár Orsolya, a Szikra Mozgalom zuglói polgármesterjelöltje (…) vállalják, hogy Hadházy Ákos a kerület országgyűlési képviselőjének támogatásával, közös munkával és közös polgármesterjelölttel legyőzik a Fidesz jelöltjét

– olvasható a közleményben.

Az ellenséget nyomon kell követni – Tábort szervez a szélsőbalos Szikra Bodajkon

(Index nyomán Szent Korona Rádió)