Már hazánkba is beszabadult a ló nélküli lovaglás woke tébolya

Első látásra nevetni támadhat kedvünk a finn “sport” láttán, ahol főleg fiatal lányok egy seprűnyélre erősített lófejjel rohangálnak akadályok között, vagy éppen megpróbálják átugrani azokat, imitálva a valódi lovassportokat. Azonban ha a foglalkozás célját vesszük figyelembe, hogy a modern emberek a lovaglást állatkínzásnak tekintik, már gyorsan el is múlhat a jókedvünk, és inkább értetlenséggel párosuló düh jelenhet meg bennünk, hogy a sötétzöld ideológiák most éppen egy komoly múltra visszatekintő, kiváló sportágat akarnak tönkretenni.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Évtizedek óta kimagasló eredményeket érnek el a lovassportolóink. A díjlovaglás, a díjugratás, a lovasíjászat, vagy akár a fogathajtás mind olyan sportág, amiben kiváló teljesítményt nyújtanak a magyarok. A díjlovaglás, a díjugratás, a lovastusa jelenleg még olimpiai versenyszámok, ahol mi magyarok is szereztünk már érmet. Azonban sorra szűnnek meg az olimpiai versenyszámokból a lovassportok, úgy, mint a magasugró, vagy távolugró versenyek.

Rengeteg lovasiskola van Magyarországon, ahol kedvére válogathat az ember, hogy melyik ágát űzze ennek a nemes sportágnak, vagy akár csak az állatok, a természet szeretetéért iratkozzon be.

Az utóbbi időben azonban a gyerekeket már nem ilyen iskolákba íratják be a szüleik, hanem a Finnországból indult ló nélküli hobbilovaglásra.

Ha mozogni szeretne az ember, és akadálypályákon szökdécselni, ezt megtehetné a természetben, élő állatok között is, de ehelyett egy zárt tornateremben, műlovakkal a kezükben imitálják az ügetést, vagy a galoppot.

A skandináv országban már komoly bajnokságokat is rendeznek ebben a – sportágnak nem nevezhető – sportban, melynek leginkább a 12-18 év közötti nők hódolnak. Több versenyszámban is indulhatnak, ahol imitálhatják a díjlovaglást, vagy a díjugratást, de akár az ügető szépségversenyt is. Alig néhány éve ütötte fel a fejét Magyarországon is a hobbilovaglás, és az óta már az első bajnokságot is megrendezték Várpalotán, több mint 100 indulóval.

A sötétzöld őrület elérte a magyar “nemzeti oldalt” is?

Sötétzöld politika vs. jobboldali környezetvédelem

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)