Meleg metró és félcsupasz balos politikusok

A választáshoz közeledve egyre jobban beég a liberális baloldal. Egy korábbi kampányukban ugyanis félpucéran dzsemboriztak a metrón, hogy felhívják a figyelmet a klíma hiányára. Azóta eltelt pár év, de a munkát nem sikerült elvégezni. Lehet azóta a meleg metró már a szívügyükké vált?

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Heves vita bontakozott ki a parlamentben Ungár Péter és Dömötör Csaba között, amelyről a fideszes politikus a közösségi oldalán megosztott egy videót.

Idén sem lesz már légkondi a 3-as metrón

– jelentette ki az LMP társelnöke. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára erre úgy reagált:

Emlékezhetünk azokra a képsorokra, hogy hogyan vonultak le tömött sorokban félpucér párbeszédes politikusok, hogy klímát követeljenek a metróra. Most már nem félpucérak, de valahogy ezt az ígéretüket elfelejtették.

– Ők tudnak arra válaszolni, hogy miért – fűzte hozzá. Az államtitkár kitért Budapest pénzügyi helyzetére is:

Lenne rá lehetőségük, hogy ezeket a beruházásokat, mint a metrólégkondi, meglépjék. Legalábbis lehetett volna.

Karácsony Gergely 210 milliárdos többlettel vette át a főváros vezetését Tarlós Istvántól. Az iparűzésiadó-bevétel – ha az ország egészét nézzük – negyven százalékban Budapestre érkezik úgy, hogy a lakosságszám nem éri el a húsz százalékot. Tavaly Budapest rekordösszegű iparűzésiadó-bevétellel büszkélkedhetett, bár erről túl sokat nem beszéltek. Csak a Széchenyi 2020 program keretében 1253 milliárdnyi támogatást ítéltek meg Budapestnek.

Dömötör Csaba ezekkel a példákkal is azt szerette volna bizonyítani, hogy a fővárosnak lenne lehetősége rá, hogy újabb és újabb beruházásokat indítson, akár a kormánnyal együttműködésben.

Ránézel valakire a metrón a briteknél? Bűncselekményt követsz el!

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)