A dolgozók több, mint negyedét cserélték már vendégmunkásra az esztergomi Suzuki gyárban

Vajon van köze az esztergomi Suzuki gyárban tapasztalt termelés visszaesésnek ahhoz, hogy a 3500 dolgozóból már közel ezren vendégmunkások, vagy a két negatívum egymástól függetlenül jött létre?

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában az idei első két hónapban 2300 autóval kevesebb készült, mint a tavalyi első két hónapban – írja a Pénzcentrum. A lap azután kereste meg az autógyárat, hogy a japán tulajdonos március végi jelentésében közölte: bár globálisan több mint tíz százalékkal nőtt a termelésük az év első két hónapjában, a Magyarországot is magába foglaló „overseas” részlegük termelése 29 százalékkal visszaesett.

A visszaesés oka az volt, hogy a gyárnak januárban egy hétre le kellett állnia a Vörös-tengeren kialakult bizonytalan helyzet miatt. A kiesett mennyiséget azonban mára már sikerült pótolni, tették hozzá.

A cég azt is közölte a lap kérdésére, hogy az esztergomi üzemben – ami a Suzuki egyetlen európai gyára – jelenleg nagyjából 3500-an dolgoznak, közülük 600-an Szlovákiából, míg 300-an más országokból érkezett vendégmunkások. Közölték azt is, hogy a megújult Vitarát májustól gyártják a magyarországi üzemben (a modell mostani változata volt az idei első negyedévben a legkeresettebb magyarországi új autó).

Mi Magunk vlog: Már a rendőrhiányt is vendégmunkásokkal akarják megoldani?

Hatvanötezer vendégmunkást hozna idén hazánkba a kormány

(444 nyomán Szent Korona Rádió)