Kennedy elnökjelölt kemények mond vakcináról, véleményterrorról – nem tudnak vele mit kezdeni

„Biden nagyobb veszélyt jelent a demokráciára, mint Trump” – fogalmazott Robert Kennedy Jr független elnökjelölt a CNN hírtelevíziónak adott hétfői interjújában. Zavart is okozott a híres politikus-dinasztia sarja kijelentéseivel. Korábban is több igazságbeszédet tartott, lásd alul lévő kapcsolódókat.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Komoly fejtörést okoz az idei elnöki kampányokról tudósító újságíróknak Robert F. Kennedy Jr személye. Az Egyesült Államok történetének legismertebb, ír-katolikus gyökerekkel rendelkező politikus dinasztiája számos kongresszusi képviselőt, szenátort, sőt egy tragikus sorsú elnököt és igazságügy-minisztert is adott az országnak John és idősebb Robert Kennedy személyében, akiknek neve összeforrt a Demokrata Párttal és az amerikai politikatörténet progresszív, polgárjogi mozgalmak jellemezte korszakával. A közvéleményben csak „Bobby” Kennedynek becézett politikus fiaként tavaly áprilisban jelentette be, harcba száll a Demokrata Párt 2024-es elnökjelölti pozíciójáért, majd októberben már a független indulás mellett döntött.

Nem csoda, hogy megdöbbenést keltett a Joe Biden elnökről tett kijelentésével egy olyan politikai közösségben, amely a rekordidő alatt lezárult republikánus elnökjelölti kampány után a valaha volt leghosszabb és legnagyobb téttel bíró elnöki kampány elé néz. Donald Trump egykori elnök és leendő republikánus elnökjelölt ellen jelenleg 4 büntetőügyben, összesen 91 vádpontban zajlik eljárás, köztük a 2020-as elnökválasztás eredményének erőszakos megváltoztatására tett cselekmény miatt. Felmerülhet a logikus kérdés, hogy mit követhetett el Kennedy szerint Biden, ha ilyen veszélyt jelenthet a demokratikus intézményekre. A történet még a 2020-ban kitört Covid-19 járvány idejére nyúlik vissza, amelynek során Kennedy határozott vakcinaellenes álláspontot képviselt azok vélelmezett – akár autizmust okozó – káros mellékhatásai miatt. További olyan állítást is megfogalmazott, amit az amerikai fősodorbeli média összeesküvés-elméletnek tart, mint a nagyvállalati lobbisták által háttérből irányított washingtoni politikai elit szerepe.

A bevezetőben idézett kijelentést azonban azzal kapcsolatban tette, hogy Biden elnök nyomást helyezett a Facebook és Instagram közösségi médiafelületet is tulajdonló Meta cégre, hogy vegyék elejét a Kennedy által hangoztatott hamis információk terjedésének, ami akkor meg is történt Instagram fiókjának felfüggesztésével. Ez Kennedy szerint az amerikai alkotmány a szólásszabadságról szóló 1-es számú alkotmánykiegészítésének megsértése, amely Kennedy szerint feltételezi az összes továbbiakban felsorolt polgári alapjogot. Állítja, ezen jogsértés még annál is súlyosabb, mint egy demokratikus választás eredményének erőszakkal történő elutasítása. Kijelentését árnyalja, hogy az interjúban szerint nemcsak a valóban szoros végeredményt hozó 2000-es, de a korábban senki által nem vitatott 2004-es elnökválasztást is csalásnak nevezi.

Miközben a világ egy Biden-Trump csata második felvonására vár, Kennedy eddig mindössze féltucat államban tudta összegyűjteni az elnöki induláshoz szükséges aláírást. A legutóbbi közvélemény-kutatások 9,6 százalékos választói támogatást mérnek a számára, ami eltörpül a két másik jelölt stabilan 40 százalék körüli eredménye mellett. Ha a végső versenybe nem is tud majd beleszólni, egy kiélezett eredmény esetében döntő lehet, hány kiábrándult demokrata szavazót tud elcsábítani Biden táborából. A március végén a kaliforniai Oaklandben bemutatott alelnökjelöltje, Nicole Shanahan is egy közülük. A mindössze 38 éves, sikeres ügyvéd az IT-szektorban szerzett jelentős tapasztalatot. A tech iparban szerzett kiterjedt kapcsolati hálóját jellemzi, hogy öt éven át volt házastársa a Google-társalapító Sergey Brinnek. Ha ez még nem lenne elég, Shanahan idén egy 4 millió dolláros összeggel is megtámogatta a Kennedy kampányát finanszírozó American Values 2024 alapítványt. A fiatalos lendülete mellett kézzel fogható anyagi eszközökkel is segíti a harmadik utas Kennedy amerikai elnökségért indított kampányát.

(Népszava)

A CIA évek óta pénzeli világszerte a médiumokat

Robert F. Kennedy: Legyünk őszinték, ez az USA háborúja Oroszország ellen