Szlovák nő vezette az M7-es tömegkarambolt okozó Audit

Álló kocsisorba belerongyolt az M7-esen egy Audi húsvéthétfőn. Mondhatnánk csak a szokásos: nekik minden körülmények között 150 feletti tempóval kell haladni, és nyilván megdolgoztak az autóért keményen ezek a fiatal hölgyek. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Videó is készült arról, ahogy egy Audi nagy sebességgel belecsapódik az M7-esen megálló kocsisorba. A gyanú szerint a luxusautó sofőrje kikapcsolhatta a vészfék-asszisztenst, ezért történhetett a baleset – arról nincs hír, hogy a vezető rosszul lett-e. Információk szerint a karambol után a szalagkorláton ücsörgött rémülten, a rendőrt ott kérdezgették…


Hétfő késő délután nyolc személygépjármű ütközött össze az M7-es autópálya 141-es kilométerénél, Balatonboglár térségében. A rendőrség ezért tegnap lezárta a pálya ezen szakaszát a helyszínelés és a mentés idejére, a forgalmat pedig másik útvonalra terelték.

Totalcar szerint bár nem lehet tudni, hogy az Audi sofőrje az ütközést megelőzően rosszul lett-e vagy figyelmetlenségből okozta a balesetet, de kérdéses, hogy az autó vezetést támogató rendszerével mi történhetett – főleg a vészfék rendszerrel. A balesetet okozó Q8 alapfelszereltségébe tartozik a Pre Sense basic csomag, ami a vészfék rendszert is tartalmazza, de mivel az autó lassítás nélkül csapódott bele a kocsisorba, felmerülhet a gyanú, hogy a vészfék-asszisztens ki volt kapcsolva.

(Pénzcentrum nyomán Szent Korona Rádió)