Pfizergate: Vizsgálgatják, hogy üzlet miatt erőltették a vakcinát

Jééé, tényleg kiderül a végére, hogy az oltakozási kampánynak nem volt köze az egészségügyi helyzethez, hanem a Pfizer üzletéről volt szó? Parancsba kapták az EU-s tagállamok, hogy kötelező ezzel oltakozni? Ursula von der Leyen sms-eit vizsgálják.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Továbbra is válaszokat várnak Ursula von der Leyentől a Pfizergate ügyében. A nagy port kavaró SMS-váltás részletei még nem ismertek, miközben egyelőre arról is csak találgatások vannak, hogy a magyar vezetésnek milyen szerepe volt abban, hogy egyáltalán eljutottunk idáig.

Belgium helyett már az Európai Ügyészség nyomoz a Pfizergate ügyében. A kérdés továbbra is az, hogy összejátszott-e a bizottság elnöke a gyógyszergyár vezetőjével, mielőtt az EU jó 20 milliárd euróért vakcinát rendelt a járvány csúcspontján.

HVG a Politico cikke alapján emlékeztet: az eljárást egy belga lobbista kezdeményezte, de később csatlakozott Magyarország és Lengyelország is, igaz, utóbbi később jelezte, hogy a panaszt visszavonja.

A nyomozás központi eleme, hogy milyen üzeneteket váltott Ursula von der Leyen a Pfizer első emberével. Brüsszel egyelőre mélyen hallgat, még annak ellenére is, hogy kiderült: csaknem 4 millió adag teljesen felesleges volt.

Mint ismert, ezzel együtt az amerikai cég beperelte a magyar – és egyébként a lengyel – vezetést, mert visszautasították a megrendelt tételek egy részének az átvételét arra hivatkozva, hogy „van már elég oltóanyag”, és a háború is komoly anyagi terhet jelent számukra.

Az EU végrehajtó testülete hivatalosan nem tud arról, hogy a magyar vezetés beperelte a német politikust, és arról is csak találgatások vannak, hogy az eddig történtekben milyen szerepük van. A Politico megkeresésére a magyar kormány nem cáfolta, de nem is erősítette meg a szóban forgó értesüléseket.

(Index)

Az országra rohadnak a covid alatt vásárolt, kihasználatlan lélegeztetőgépek

Az elmebeteg állítólag 217 covid oltást adatott be magának

Szokásos kommunista tempó – Bebizonyosodott, hogy hetekig titkolta Kína a koronavírus létezését