Bedobja a törölközőt a miskolci balos polgármester?

Veres Pál, az ellenzéki pártok korábbi közös jelöltje, magánjellegű okok és családi kötelezettségek miatt lehet, hogy visszalép a 2024-es miskolci választásokon való indulástól – értesült a Borsod24. Bár hivatalos bejelentés még nem történt, a helyzet felveti az új jelölt keresésének szükségességét az ellenzéki oldalon. A határidő sürget: április közepéig döntenie kell a pártoknak egy esetleges új jelöltről. Közben a kormánypártok már meghatározták saját jelöltjüket, Tóth-Szántai Józsefet, míg más ellenzéki pártok más jelöltek mellett álltak ki, ami tovább bonyolítja az ellenzéki összefogás helyzetét.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Egy helyi hírportál, a Borsod24 beszámolója szerint már az utóbbi hetekben is pletykálták bizonyos körökben, hogy nem Veres Pál lesz az ellenzéki pártok közös jelöltje a 2024-es választáson. Mindezt többek közt a – Veres személyét nem kedvelő – Demokratikus Koalíció képviselőinek „zsarolásával”, a támogató pártok alkuképtelenségével indokolták, azonban a városháza semmilyen jelét nem adta annak, hogy Veres Pál ne gondolná komolyan az indulását – írták.

A Borsod24 ezt követően utánajárt a pletykáknak, és arról értesültek, hogy valóban van alapja a híresztelésnek, de

VERES PÁL INDULÁSA NEM A PÁRTPOLITIKAI ELLENTÉTEK, HANEM MAGÁNJELLEGŰ, CSALÁDI OKOK MIATT VÁLT KÉRDÉSESSÉ.

„A városvezető környezetére rálátó forrásaink azonban nem tagadják egyértelműen, hogy Veres Pálban felmerült a visszavonulás gondolata […]. A városvezető az utóbbi időben egyre több időt igyekszik a családjával, főként tavaly született kisunokájával tölteni, és egyre többször beszél arról szűk körben, mit csinál majd a polgármestersége után” – írta a portál. Emlékeztettek arra is, hogy a polgármester az elmúlt időszakban többször volt távol egészségügyi vagy családi okokból.

Hivatalos bejelentés viszont azóta sem történt azzal kapcsolatban, hogy Veres Pál nem indul. A lap szerint ha mégis a visszalépés mellett dönt, elképzelhető, hogy az ellenzéki pártok megállapodnak egy új közös jelöltben.

A HATÁRIDŐ AZONBAN ZÁROS, UGYANIS ÁPRILIS KÖZEPÉIG MEG KELLENE TENNIÜK EZT.

A Borsod24 szerint a DK helyi szervezete civil jelöltként Barkai László MTA-doktort, a miskolci Gyermekegészségügyi Központ volt igazgatóját javasolta, de ezt nem mindenki támogatta a többi ellenzéki párt közül (többek közt azért, mert volt egy zavaros plágiumügye korábban). A másik lehetséges jelölt Simon Gábor, volt önkormányzati és országgyűlési képviselő lehet, aki jelenleg a városvezetés mögött álló frakció vezetője. Lassan három évtizede dolgozik közgyűlésben, többször nyert önkormányzati és országgyűlési körzetet is.

A kormánypártok jelöltje már megvan Miskolcon: ők (civilként) Tóth-Szántai József miskolci rádiós mögé álltak be a választáson. Korábban a DK és az LMP már felsorakozott egy másik, önálló polgármesterjelölt, Hegedűs Andrea mögé, de ő az utóbbi hónapokban egyáltalán nem volt aktív, tehát valószínűleg mégsem méretteti meg magát a választáson.

Gyurcsányné gyermekvédelme a homokosoknak adná a gyerekeket

(Index nyomán Szent Korona Rádió)