Kabaréba illett a kommunisták idei megemlékezése a Tanácsköztársaságról

Mint ahogy elsőként megírtuk, sor kerülhetett a Tanácsköztársaság nyílt éltetésére. A kommunisták idén csak fokozott rendőri biztosítás mellett tudták megünnepelni a Tanácsköztársaság kikiáltásának az évfordulóját Újpesten. Eredmény, hogy a vörös csillagot már nem merték kitenni a vörös katona szobrára, nem úgy, mint előző években A tiltakozó hazafiak azonban kétszer annyian voltak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Tizenkét – többségében nyugdíjas kádárnosztalgiás – emberrel emlékezett meg a Munkásőr Emléktársaság és a Magyar Antifasiszta Liga a Tanácsköztársaság kikiáltásáról.

A rendőrök nagyobb erővel vonultak ki az újpesti Szabadság parkba, ugyanis az eseményt szervező Sej László az Ellenforradalom 1956 nevű oldalon több posztban is arról számolt be, hogy mennyire rettegnek attól, hogy a „nácik megzavarják” a rendezvényüket és előre bocsátotta, hogy – jó kommunista szokáshoz híven – mindenkit fel fognak jelenteni, aki nem azért megy ki a helyszínre, hogy megemlékezzen. Noha közterületen nincs olyan, hogy zárt körű rendezvény.

A Magyar Jelen és a PestiSrácok is beszámolt arról, hogy a Tanácsköztársaság-emlékműnél megjelentek a Betyársereg, a Mi Hazánk Mozgalom és a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai is, akik kétszer annyian voltak, mint a kommunisták és a jobboldaliakat ért kettős mérce-, a kommunista jelképek nyilvános használata-, valamint a kommunista bűnök tagadás ellen demonstráltak.

A nemzetiek jelenlétét a néhány fős kommunista társaság a távolból, a park másik végéből figyelte. Csak akkor mertek az emlékműhöz menni, amikor a rendőrök megkérték a betyárokat, hogy menjenek kicsit arrébb. A kommunisták nagy sajnálatára azonban a nemzetieket nem küldték el a közterületről.

További képek a Magyar Jelen oldaláról:

(Szent Korona Rádió)