Bűnügyi felügyeletlenség: A családapát gázoló cigány autótolvajt is hagyták elszökni

Mint hírt adtunk róla, Vácon két cigány megölt egy magyar édesapát még 2022 októberében. Csak bűnügyi felügyelet alá helyezték őket, egyikük onnan “természetesen” megszökött. Az eset úgy történt, hogy míg a magyar édesapa bement a dohányboltba, a két tolvaj beült autójába, és el akart hajtani, csakhogy a tulajdonos észrevette, és rávetette magát a motorháztetőre, a bűnözők pedig nekihajtottak egy fának, majd gyáván elmenekültek. Elfogták, de gyorsan szabadlábra engedték őket, hogy az egyikük megszökjön, majd csak azért tudjunk az ügyről, mert elfogták az egyiket (így lehet a másik is szökésben van, csak róla nincs hír).

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az egyikük február végén megszökött otthonról. Három hétig bujkált. A rendőröknek végül a barátnőjét követve sikerült elfogniuk, amikor kiszállt egy metróból.

“Az RTL Híradó által megszerzett felvételek március 14-én készültek, percekkel azután, hogy a civil ruhás nyomozók elfogták a metróból kiszálló szökevényt.

Ezen látható, ahogy a férfit a metrómegálló falának nyomják, megmotozzák, majd speciális fogással kísérik végig az utasok mellett a Corvin-negyed metróállomáson.

Másfél éve térfigyelő kamera rögzítette őt és barátját, amint egy járó motorral álló sportkocsi körül sündörögnek egy váci dohánybolt előtt, majd beszállnak és elhajtanak. A most elfogott férfi nem sokkal ezután elgázolta az időközben kirohanó autótulajdonost, aki a motorháztetőre ugorva próbálta visszatartani a tolvajokat. Csakhogy a száguldó kocsiról az útra esett, majd két nappal később a kórházban meghalt.

A sofőr, aki részegen, jogosítvány nélkül okozta a tragédiát, a baleset után elmenekült. „A családon keresztül próbáltuk rávenni arra, hogy jobban jár, ha önként adja fel magát a hatóságoknak” – mondta az RTL Híradónak Boros Benő őrnagy, a Pest megyei rendőrség életvédelmi csoportvezetője. Ez sikerült is, a férfi felhívta az őrnagyot, hogy nem akar tovább bujkálni.

A bíróság később bűnügyi felügyeletbe helyezte a gázolót, vagyis nem hagyhatta volna el a lakását. A rendőrök visszatérően ellenőrizték, így derült ki, hogy február 23-án este a vádlott eltűnt.” – Írja az RTL Klub polkorrekt módon elhallgatva az elkövető származását.

(Szent Korona Rádió)

Megöltek egy magyar édesapát a cigányok Vácon