Tévedésből egy másik nő gyermekét gyilkolták meg egy cseh kórházban

Alapvetően is felvet az kérdéseket, hogy hogyan képes ugyanaz az orvos ugyanabban a kórházban magzatgyilkosságot végrehajtani, ahol előtte akár pár perccel tanúja lett egy család legnagyobb boldogságának. De ez az eset minden rémálmot felülmúlt. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Két terhes nő került egy prágai kórházba, az egyik egy rutinvizsgálatra érkezett, a másik pedig egy abortuszt akart elvégeztetni. Az orvosok azonban valahogy összecserélték a két nő kórlapját, és a rutinvizsgálatra érkező nő terhességét szakították meg. A tévedésről először a CNN Prima News tévécsatorna számolt be, a cseh egészségügyi minisztérium megerősítette azt. A minisztériumot a kórház vezetősége tájékoztatta, és legmélyebb sajnálatát fejezte ki a betegnek és családjának.

Megbocsáthatatlan emberi hiba történt, a vétkeseket egyelőre felmentették a szolgálat alól

– mondta a minisztérium szóvivője.

A kórház maga jelentette be a Novinky.cz hírportálnak, hogy kész kártérítést fizetni.  Klára Slámová ügyvédnő szerint ez bűncselekménynek minősül.

Ez a végzetes következmény és cselekedet természetesen nagyon komoly bűncselekménynek, súlyos testi sértésnek minősül. Hat hónaptól négy évig terjedő börtönbüntetéssel vagy pénzbírsággal kell számolniuk

– mondta Slámová a CNN Prima Newsnak.

“Azt nem mondták, hogy látni fogom a halott babámat!” – az abortusz valódi arca

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)