Így mentsd meg a cigányodat: baltával és gáz-riasztóval támadnak a mentősökre

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy az utóbbi egy hétben háromszor is súlyos támadás érte őket. Pest vármegyében gázriasztó fegyverrel lőttek rájuk, míg Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében baltával fenyegette őket egy férfi. Információink szerint a mentőknek külön cigány-protokolljuk van.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az elmúlt egy hét alatt 3 mentőegységre is rátámadtak segítségnyújtás közben – írta Facebook-bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat.

Felidézték, hogy Pest vármegyében egy beteghez érkeztek, aki a sötétben megbújva gázriasztó fegyverrel lőtt rájuk.

Néhány nappal később Győr-Moson-Sopron vármegyében egy nő segítségére siettek, akit párja fizikálisan bántalmazott. A férfi ittas volt, így ellátás közben visszatért a helyszínre és újra barátnőjére támadt, míg a mentősökre ököllel rontott rá.

Kedden egy másik nőhöz riasztották őket Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyébe, ahol ismét a beteg párja akadályozta az ellátást.

A FÉRFI A VIZSGÁLATOK ALATT KIRÁNGATTA A NŐT A MENTŐAUTÓBÓL, MAJD BALTÁVAL A KEZÉBEN FENYEGETTE A MENTŐSÖKET.

Hozzátették, hogy igyekeznek minden alkalommal a protokollnak megfelelően eljárni, így elhagyták a veszélyes helyszíneket és segítséget kértek a rendőrségtől. Az életmentők egyik esetben sem szenvedtek sérüléseket, de mint írták „ez csupán a szerencsének, a gyors reagálásnak és a lélekjelenlétnek köszönhető”.

Mint ismeretes, a mentőknek külön cigányokra szabott “protokollja” van: ha életmentéshez riasztják őket és nem sikeres az újjáélesztés, vagy bármi okból meghal a cigány, akkor úgy csinálnak, mintha még élne és nagy lázasan beteszik a mentőautóba. Egyszerűen nem lehet közölni a halál tényét, mert akkor őket lincselik meg.

(Szent Korona Rádió)

Bedrogozott férfi verte szét a mentősök ügyeleti rendelőjét

Bedrogozott férfi verte szét a mentősök ügyeleti rendelőjét

Ismét a mentősökre próbált támadni egy kiilleszkedett – kardot akart használni, és a torkuk elvágásával fenyegetőzött