A volt olasz miniszterelnök megfenyegette hazánkat az antifa üggyel kapcsolatban

A nagy olasz híroldalak vezető hírben foglalkoznak csütörtökön a Budapesten zajló antifaperrel. Az olasz politikusok továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy adják ki Olaszországnak a Budapesten embervadászatot tartó terroristát, egyesek a fenyegetésektől sem riadnak vissza.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

13 hónap fogva tartás után az olasz sajtó kulcsfontosságúként kezelte a mai meghallgatást, arra számítva, hogy a 39 éves milánói terrorista, Ilaria Salis elsőrendű vádlott házi őrizetbe kerül. A vádlott az előző meghallgatásokon nem ismerte el bűnösségét, és most sem tett vallomást, úgy tűnik nem tartja elvetendő dolognak ártatlan emberek félholtra verését.

A tárgyalásra személyesen jött el Laura Boldrini, az olasz parlament korábbi elnöke, valamint olasz sajtóértesülések szerint egy többpárti parlamenti képviselőkből álló csoport is Budapestre utazott, de olasz kormánytisztviselők nem érkeztek.

Folyamatosan jelennek meg az olasz politikusok nyilatkozatai az üggyel kapcsolatban az olasz sajtóban. Antonio Tajani külügyminiszter, miniszterelnök-helyettes szerint nem áll fenn annak a veszélye, hogy Ilaria Salis elszökne, óva intett azonban az ügy átpolitizálásától.

Ellenzéki olasz politikusok ennél markánsabban fogalmaznak, az egész antifaügyet erőteljesen Orbán Viktorhoz kötik. Matteo Renzi korábbi bukott miniszterelnök például kifejezetten sértő hangvételű X-posztot tett közzé, amiben így fogalmazott:

„Elfogadhatatlan, hogy egy olasz állampolgárral így bánjanak Magyarországon. Giorgia Meloninak igazi hazafinak kell lennie, és meg kell magyaráznia Orbán Viktornak, hogy vagy tiszteletben tartja Magyarország a jogállamiságot, vagy az olaszok adójából egyetlen euró sem kerülhet Budapestre. Az, hogy Meloninak más elképzelései vannak, mint Ilaria Salisnak, nem számít: az olasz kormánynak az olasz állampolgárokért kell dolgoznia. (…) Meloni asszony, hallassa a hangját! Olaszország testvérei vagy Magyarország alattvalói kormányoznak bennünket?”

Politikushoz méltóan nagyon szépen tudja torzítani a valóságot, ugyanis ahelyett, hogy leírta volna hogy több ember csak az Isten kegyelmének köszönheti hogy azon a februári napon nem verték halálra Budapest utcáin csupán gúnyosan úgy fogalmazott, hogy : Ilaria Salisnak más elképzelései vannak. 

A jelenleg ellenzékben levő balközép Demokrata Pártban a La Repubblica értesülései szerint az is felmerült, hogy a párt Ilaria Salist elindítsa saját színeiben az EP-választásokon.

Továbbra is a terroristáknak áll feljebb! Kínzással vádolja Salis apja Magyarországot

Újra felerősödtek a törekvések, hogy hazavigyék az olasz antifa terroristát

(444 nyomán Szent Korona Rádió)