Végre valamit nem eladunk – Újra magyar tulajdonba kerül a Boci csoki

A Nestlé magyar tulajdonosnak adja el a Boci csoki, a Melba és a Párizsi kocka jogait. Az új tulajdonos el szeretné kerülni a váratlan ár ingadozásokat.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Nestlé kedden közölte, hogy értékesíti a Boci csoki, a Melba és a Párizsi Kocka védjegyeit a Cerbonának, egészen pontosan az A.R.M. Alba Régia Mercator Kft.-nek. A Boci és a többi érintett márka 1991-ben, a Szerencsi Édesipari Vállalat privatizációja idején került a Nestlé tulajdonába. A vevő a P-Faktor Vagyonkezelő Kft.-n keresztül Pókecz Attila üzletember érdekeltségébe tartozik.

A Nestlé a közleményében azt írja, hogy a márkanevek értékesítése lehetővé teszi, hogy

„olyan erősségeire és növekedést biztosító márkáira összpontosítson, mint a jól ismert KitKat és a nagy népszerűségnek örvendő Balaton”.

Az ellátás folytonosságának érdekében egy átmeneti időszakban még a Nestlé gyártja az érintett termékeket. A tranzakció 2024. május 22-én zárul.

A Cerbona vezérigazgatója, Mészáros Tamás a közleményben úgy fogalmazott a három márkáról: „a Cerbona biztosíthatja további növekedésüket.” Az átvett termékek árazásáról a Cerbona-vezér azt mondta: el akarják kerülni a „váratlan költségingadozásokat”, de fontosnak tartotta megjegyezni:

„az árazás esetleges kiigazításait körültekintően és a piaci dinamikára érzékenyen kell megközelíteni. Ezeket a kiigazításokat, ha szükséges, megfontoltan hajtjuk végre”.

Olcsóbb lett a gabona, a kenyér ára mégis az egekben

Tovább forgatja az EP a kést az európai gazdaság szívében – Meghosszabbították az ukrán termékek vámmentességét

(444 nyomán Szent Korona Rádió)