A Komárom melletti Ácsnál farkas kószál

Méretes farkas bukkant elő Ácsnál szombaton, szabadon kószálva az erdőben. A vadállatot egy sportvadász vette észre, aki felvételt is készített róla.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A farkast Gerencsér Zsolt sportvadász vette észre, mikor szombat reggel bakmegfigyelést tartott Ácsnál. A farkas nyúlra, majd őzekre vadászott, a vadászról tudomást sem vett.

Éppen az egyik útról kanyarodtam rá a másik földútra. Ekkor pillantottam meg, ahogy egy nyulat hajt. Nem volt egy ijedős fajta, utána ott nézett engem 50 méterről, majd elment az erdő felé

– számolt be a vadász a Kemmának, hozzátéve, hogy az állat nagyon ki volt fáradva, lógott a nyelve.

Mikor valamivel később a férfi az erdő mellett haladt el, újra összetalálkozott a farkassal, aki pár méterre tőle bukkant fel. A sportvadász, aki eleinte azt hitte, hogy egy nagyobb sakálról lehet szó, azonnal levideózta a ragadozót.

Gerencsér Zsolt szerint az is elképzelhető, hogy a farkas egészen Szlovákiából jöhetett át a Dunán, és ha talál elég élelmet, még az is előfordulhat, hogy itt marad.

A sportvadásztársaság, melynek Gerencsér Zsolt is tagja, egyébként tudott arról, hogy egy farkas jár a környéken, miután levélben tájékoztatást kaptak az Ács és Gönyü között észlelt állatról.

Felhívta a figyelmet, hogy a környék lakóinak érdemes odafigyelni háziállataikra és pórázon sétáltatni a kutyáikat.

(Index)

Elképesztő utat tett meg egy szürke farkas

Átszelte Európát, Borsodban lelőtték a jeladós szürke farkast

Védett farkasokra vadásztak – lecsapott rájuk a rendőrség