Átszelte Európát, Borsodban lelőtték a jeladós szürke farkast

Svájctól egészen Borsodig jutott a farkas, kilőtték, majd megpróbálták eltüntetni…

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az M237-es számú jeladós szürke farkas rekordot döntött, amikor Svájcból indulva átszelte a kontinenst, hogy Magyarországra érkezzen. Miután Pest megyét elhagyta, Borsodban az ott élő farkasok csapásait követve folytatta vándorlását. A természetvédelmi szakemberek figyelmét azonban pár napja az keltette fel, hogy a jeladója adatai alapján a farkas autónak megfelelő sebességgel, közúton halad. Tudták mit jelenthet ez, ezért a keresésére indultak. Tetemét Hidasnémeti mellett a Hernádból fogták ki. A farkast valószínűleg egy vadász lőhette le, aki egy darabig szállította a tetemet, majd a Hernádba dobva próbált megszabadulni a terhelő bizonyítéktól. A Nemzeti Nyomozó Iroda természetkárosítás miatt folytat büntetőeljárást.

Nehéz elképzelni, hogy az elkövető véletlen folytán lőhette le a farkast, ugyanis:

  • a farkast legkönnyebben a vadászható aranysakállal lehet összetéveszteni, azonban az említett farkason jól látható jeladós nyakörv volt, ami a vadkamerás felvételeken is látszott.
  •  a nyakörv miatt esetleg kóborkutyának lehetett volna nézni, azonban a farkas megjelenése jelentősen eltér a Magyarországon gyakori kutyafajtáktól (kivételt képeznek a rendkívül ritka csehszlovák farkaskutya és hasonló fajták).

A fokozottan védett szürke farkas (Canis lupus) természetvédelmi értéke 250 000 Ft.

A gyengébbek kedvéért kiemeljük, hogy cikkünk nem a vadászok ellen irányul. A felelős, jó vadászok elengedhetetlenek társadalmunk számára!

“Nem veszélyes, mert cuki” – ismételten megmutatta szakmaiatlanságát a 444

(Zöld Ellenállás nyomán Szent Korona Rádió)