Provokátorok zavartak meg egy március 15-i rendezvényt

A Sepsiszentgyörgyön megtartott március 15-i rendezvényt a román Nemzet Útja nevű soviniszta csoport próbálta megzavarni, de a hatóságok közbelépésének köszönhetően időben sikerült gátat vetni a provokációnak.

Mandiner hétfőn beszámolt róla, hogy magyarellenes demonstráció zajlott március 15-én Sepsiszentgyörgyön. A rendbontó akció mögött a Nemzet Útja nevű soviniszta szervezet állt. Tagjai egy nagyméretű, magyarellenes felirattal ellátott molinóval vonultak be a városközpontba, megzavarva ezzel a március 15-ei rendezvényt.

Először meghiúsult a soviniszta provokáció

Szerencsére az ünneplőknek szánt üzenetet végül nem sikerült célba juttatni. Ugyanis a hatóságok még a transzparens kifeszítése előtt elkapták a szervezet elnökét, Mihai Tîrnoveanut és társait. Így a rendbontók siker helyett tetemes mennyiségű, tízezer lejes bírsággal távoztak. Azt követően, hogy kudarcba fulladt a március 15-i, sepsiszentgyörgyi ünnepségre tervezett provokációjuk és tízezer lejes büntetéssel küldték haza őket a csendőrök, a Calea Neamului soviniszta szervezet vezetője,

Mihai Tîrnoveanu csütörtökön bosszútól és frusztrációtól vezérelve visszatért Sepsiszentgyörgyre

– írja a Maszol.

Román zenéket bömböltettek a város főterén

A lap beszámolt róla, hogy a háromszéki megyeszékhely főterén órákon keresztül, rendkívül hangosan bömböltette a román hazafias dalokat. Ezzel nem csak a környékbeli intézmények és iskolák tevékenységét zavarták, de a közeli katolikus temetőben éppen zajló temetés békéjét is feldúlta.

Tîrnoveanu akkor sem volt hajlandó lehúzni a hangerőt, amikor erre felszólították a csendőrök és helyi rendőrök.

A szélsőséges Calea Neamului (Nemzet Útja) nevű szervezet vezetője, Mihai Tîrnoveanu az akciót azért szervezte, hogy tudatosítsa Sepsiszentgyörgy polgáraiban: szerinte egy szuverén, független, egységes és oszthatatlan nemzetállamban élnek, melynek neve Románia.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Hátrányba keültek a magyar érettségiző diákok Romániában

Tomboló sovinizmus: Romániában a kisebbségek elnyomása külön ünnepnapot kaphat

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)